Bitlis'te Kar 7 Metreyi Buldu

Bitlis kent merkezinde kar kalinligi 5,5, yüksek kesimlerde ise 7 metreye kadar ulasti.

Bitlis'te Kar 7 Metreyi Buldu
Her yil aldigi kar miktariyla Türkiye’nin en çok kar alan ili olan Bitlis’te Aralik 2021 ile Subat 2022 aylari arasinda yagan kar miktari açiklandi. Bitlis Meteoroloji Müdürlügünden yapilan açiklamaya göre, kar kalinliginin kent merkezinde toplam 5,5, yüksek kesimlerde ise 7 metreye kadar yükseldigi bildirildi.

Bitlis’te 9 Aralik 2021 Persembe günü 174, Ocak 2022 ayinda 257, Subat ayinda ise 35 santimetre yagan karla toplam 466 santimetre kalinligina ulasirken, yüksek kesimlerde ise bu miktar 7 metreye kadar ulasiyor.

Kardan dolayi okula giderken çok fazla zorlandigini belirten Sila Sahin isimli vatandas, “Kayseri’den geldim ve orada bu kadar kar yok. Ilk defa bu kadar güzel bir kar yagisi ile karsilasiyorum. Benim için biraz zor oluyor. Ama buranin kari çok güzel. Kayseri’de bu kadar kari hiç görmemistim. Okula giderken çok fazla zorlaniyorum. Ama bu kadar güzel beyazlik görmek çok hosuma gidiyor” seklinde konustu.

Havanin güzel olmasini beklerken karin yagdigini belirten Yusuf Çinik isimli vatandas ise “Bugün burada çok fazla kar yagiyor. Bizler havanin güzel olmasini düsünüyorduk. Ama asiri derecede kar var. En son alinan bilgiye göre 7 metreye yakin Bitlis’e kar yagmis. Su an açikçasi ulasimdan dolayi çok zorlaniyoruz. Asiri derecede soguk var. Yeni sehir disindan geldigim için açikçasi biraz zorlandim. Bu memleketin insaniyim ama günesli olan bir sehirden geldigim için zorlandim” diye konustu.

Kaynak: İHA