EMITT'in Gözdesi Balikesir

Dünya’nin en büyük turizm fuarlari arasinda yer alan EMITT’in, 2’inci gününde de ürün çesitliligi ile tüm dikkatleri üzerine çeken Balikesir standi, Büyüksehir Belediyesi ve paydaslarinin gerçeklestirdigi tanitim faaliyetleri sayesinde fuarin gözdesi oldu.

EMITT'in Gözdesi Balikesir


Balikesir Büyüksehir Belediyesi paydaslari, Dogu Akdeniz Uluslararasi Turizm ve Seyahat Fuari’nin (EMITT) 2. gününde de sehrin tüm dinamiklerini, dogal güzelliklerini, köklü geçmisini, kültürünü, gastronomisini ve birbirinden güzel turizm destinasyonlarini tanitmaya devam ediyor. TÜYAP’ta; 3. holde B211 numarali stantta yer alan Balikesir, 103 ülkeden 45 bini askin ziyaretçinin ve 200’e yakin tur operatörünün katildigi fuarda çok sayida ziyaretçiyi agirladi. “Hayat Dolu Balikesir” sloganiyla gün boyunca birçok etkinligin gerçeklestirildigi Balikesir standina; yerli ve yabanci turizm acentelerinin ve tur operatörlerinin ilgisi büyük oldu. Standa gelen ziyaretçileri agirlayan Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Mustafa Küçükkaptan da Balikesir’in potansiyelini misafirlerine aktariyor.

Tüm ürünler tanitiliyor

Katilimcilarin en çok vakit geçirdigi stantlar arasinda yer alan Balikesir standinda görevliler tarafindan tüm ürünler tanitiliyor. Balikesir Büyüksehir Belediyesi Balikesir Çiftçi Egitim Merkezi (BAÇEM) ürettigi zeytin, zeytinyagi, bitki çaylari, uçucu yaglar çam ve çiçek ballarinin tanitimini yapti. Ayrica Büyüksehir Beledisine bagli Balikesir Meslek Edindirme Kursu hocalari da (BALMEK) Cografi Isaretli Balikesir Pullusu yöresel kiyafetini ve motifleri kullanilarak yapilan aksesuar ve süs esyalari hakkinda ziyaretçilere bilgiler veriyor. Balikesir’in turizm destinasyonlari hakkinda bilgi almaya gelen sektör temsilcileri, zengin gastronomisinden oldukça etkilendiklerini dile getirerek Balikesir kahvaltisini çok begendiklerini dile getiriyor.
Kaynak: İHA