Dr. Kaçar'in Kitabi Raflarda Yerini Aldi

Trakya Üniversitesi Yabanci Diller Bölümü Ögr. Gör. Dr. Gülnur Yenilmez Kaçar’in “Sosyal Aglarda Benlik ve Benlik Sunumu” eseri yayimlandi.

Dr. Kaçar'in Kitabi Raflarda Yerini Aldi
Üç bölümden olusan ve iletisim alanindaki yeni medya teknolojilerinin bireylerin benligini sergilemesindeki rolünü ele alan kitap hakkinda açiklamalarda bulunan Dr. Gülnur Yenilmez Kaçar, “Dijital çagda sosyal aglar, yeni sosyal etkilesim alanlari olarak öne çikmaktadir. Zamansal ve mekânsal sinirlari olmayan bu yeni mecralar, kullanicilara sundugu farkli etkilesim yöntemleri ve zengin içerik biçimleri, renkli, hizli, interaktif ve eglenceli yapisi; kolay kullanim özelligi nedeniyle giderek daha fazla kisi tarafindan yogun sekilde kullanilmaktadir. Kullanicilarinin kim oldugunu, disaridan nasil göründügünü, baskalari tarafindan nasil algilandigini kesfetmesine yönelik olarak kendilerini sunmalari ve izlenimlerini yönetmeleri açisindan essiz platformlardir” dedi.

Kitapta son 20 yilda sosyal aglarin gelisiminden yola çikilarak sosyal aglarin sosyal etkilesimlerdeki yeri, özellikleri, kullanicilara tanidigi imkânlar ile öne çikan sosyal paylasim sitelerine yer verildigini belirten Dr. Yenilmez Kaçar, “Eserde benlik ve benlik sunumu kavramsal açidan ele alinarak farkli kuramlarla açiklanmakta, degisik boyutlariyla izlenim yönetimi süreci ele alinmaktadir. Daha sonra sosyal aglar ve benlik sunumu konusu sentezlenerek sosyal aglarda benlik ve benlik sunumu irdelenmektedir. Kitapta son yillarda yapilmis çalismalarin bulgulari temelinde sosyal aglar benlikle ilgili ne tür doyumlar saglar, sosyal aglarda benlik sunumunun amaçlari ve özellikleri nelerdir, sosyal aglarda hangi benlik türleri sunulur, sosyal aglarda ne tür izlenim yönetimi taktikleri ve araçlari kullanilir gibi sorulara yanit aranmaktadir. Bu anlamda kitap iletisim, sosyoloji ve sosyal psikoloji alaninda çalisan arastirmacilarin, ögrencilerin ve sosyal aglarda yapilan paylasimlari ve altinda yatan nedenleri sorgulayan tüm okuyucularin ilgisine sunulmaktadir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA