Amasya'dan Idlib'e 3 Tir Yardim Malzemesi Gönderildi

Amasya’dan Idlib’deki çadir kentlerde yasayan siginmacilar için toplanan 3 tir dolusu yardim malzemesi dualarla gönderildi.

Amasya'dan Idlib'e 3 Tir Yardim Malzemesi Gönderildi


Diyanet Isleri Baskanligi tarafindan “Yolun iyilik olsun, desteklerinizle artik üsümeyecekler, Suriye kis yardimi” temali kampanya düzenledi.

Amasya Il Müftüsü Durmus Ayvaz, yaptigi açiklamada, “Diyanet Isleri Baskanligimizin baslatmis oldugu ‘Yolun iyilik olsun’ kampanyasi ile beraber Suriye’de, Idlib’de gerçekten insani yasam kosullarinin disinda bir yasam süren kardeslerimizi yalniz birakmak istemedik” dedi.

Müftü Ayvaz, gönderilen yardimlarla siginmacilarin çorbasinda sicaklik, hanelerinde isi, yüzlerinde gülücük, çocuklarin dünyalarinda bir nese olusmasini istediklerini söyledi.

Yardimlarin içerisinde 800 torba un, 500 torba kömür ve 1 tir ayni yardim bulunduguna deginen Ayvaz, “Bu kampanyaya destek veren, emegi geçen çalisma arkadaslarima ve Amasya halkimiza tesekkür ederim” diye konustu.

Idlib bölgesindeki hayat sartlarinin zorluguna deginen Amasya Valisi Mustafa Masatli ise kampanyada emegi geçenleri kutladi.
Kaynak: İHA