2. Doz Asilamada Lider Ilçe Yüksekova

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde saglik çalisanlarinin gece gündüz yürüttügü yogun çalismalar sonucu 2. doz asilamada yüzde 75 oranini geçerek dogu bölgesindeki ilçeler arasinda ilk siraya yerlesti.

2. Doz Asilamada Lider Ilçe Yüksekova
Korona virüs salgininin baslamasiyla Yüksekova ilçesinde saglik çalisanlari tarafindan yürütülen çalismalar gece gündüz devam ediyor. 1. doz asinin baslamasiyla saglik çalisanlari yaz kis demeden köyleri ve mezralari gezerken, ilçe merkezinin farkli noktalarinda ise kurduklari çadirlarda da asilama çalismasini araliksiz sürdürdü. 2. doz asilamada da araliksiz çalisan saglik ekipleri, yüzde 75 oranini geçerek dogu bölgesindeki ilçeler arasinda ilk sirayi aldi.

“Asilama oranini yüzde 100’e çikartana kadar çalisacagiz”

Yüksekova Devlet Hastanesi Bashekimi Yavuz Günes, il genelinde asi yapma oraninin yüzde 75’in üzerinde oldugunu belirterek, “Dogu Anadolu Bölgesinde bu orani geçen ilk iliz. Oranin bu asamaya gelmesinde valimizin ve il saglik müdürümüzün katkilari çok yüksek. Büyük bir hevesle tüm saglik çalisanlarimiz bu asilamaya katilmis, köy köy, kasaba kasaba hatta ev ev gezerek insanimizi asi olmaya ikna etti. Yüksek bir asi oranimiz var. Bu da bizde vakalarin geç görülmesine neden oldu. Su an korona virüsle mücadelede iyi bir durumdayiz. Yatan hastalarimiz artmis durumda ama hepsi bizim kontrolümüzün altindadir. Çalismalarimiz tüm hiziyla devam ediyor. Biz Dogu Anadolu Bölgesinde ilk mavi haritada yer alan bir il ve ilçeyiz. Randevusuz asilarimizi da yapiyoruz. Hiçbir hastamizi geri çevirmeden asilarini yapiyoruz, çünkü biz buna önem gösteriyoruz” dedi.



“Saglik çalisanlarinin hakki ödenmez”

Mikail Altun adli vatandas ise hastaneye gelerek 3. doz asisini yaptirdigini belirterek, “Asi gerçekten iyi bir sey. Onun için herkesi asi yapmaya davet ediyoruz. Allah tüm saglik çalisanlarimizdan razi olsun. Saglik çalisanlarinin hakki ödenmez. Onlara destek olmak için artik asilari yüzde 100’e çikartalim. Allah devletimizden razi olsun’’ ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA