Hamburg'da Okula Operasyon

Almanya’nin Hamburg kentinde okula silahli bir kisinin girdigi ihbari üzerine operasyon gerçeklestirildi. Polis okula yapilan aramada süphelinin izine rastlamazken, arama çalismalari devam ediyor.

Hamburg'da Okula Operasyon


Almanya’nin Hamburg kentinin Jenfeld ilçesinde bulunan Otto-Hahn-Schule adli okulda silahli saldiri panigi yasandi. Çevredekilerin bir kisinin sirt çantasindan silah çikardigini ve ardindan okula dogru yürüdügü ihbari üzerine çok sayida polis ekibi olay yerine sevk edildi. Çevredeki yollar trafige kapatilirken, bin 500 ögrencisi olan okulda polis tarafindan genis çapli operasyon baslatildi. Özel timler tarafindan siniflarda arama yapildi, ögrencilerin 5 saat boyunca disari çikmasina da izin verilmedi. Ambulans ve saglik ekiplerinin de hazir bekledigi operasyonda yetkililer, silahli oldugu belirtilen sahsin izine rastlamazken, okula girip girmediginin de kesin olarak bilinmedigini bildirdi.

Olayin ardindan Emniyet Müdürlügü tarafindan yapilan açiklamada, "Jenfeld’deki Otto Hahn Okulu’nda büyük bir operasyon gerçeklestiriliyor. Okulun çevresi kapatildi. Silahli bir gencin okula girdigi söyleniyor. Sizi buradan bilgilendirecegiz“ denildi. Silahli oldugundan süphelenilen gencin bulunmasina yönelik arama çalismalari devam ediyor.
Kaynak: İHA