Türkeli'de Esnafa Moral

Türkeli Esnaf ve Sanatkârlar Odasi Baskanligi tarafindan esnaflara yönelik bilgilendirme toplantisi düzenlendi.

Türkeli'de Esnafa Moral
Türkeli Kaymakami Mesut Ozan Yilmaz, toplantida yaptigi konusmada, ilçe esnaflarinin pandemi ve ardindan sel afeti yasadiklarini belirterek, zorlu geçen günlerin ardindan esnaflarin güçlenerek islerine devam etmenin önemine degindi.

Kaymakam Yilmaz, “Malumunuz, öncelikle pandemi ile basladi bu süreç. Sizler dükkanlarinizi uzun süre kapattiniz. Tam pandemi bitti, hersey yoluna girdi derken, ilçemiz tarihi bir afet yasadi. Bu afetin yaz aylarina denk gelmesi nedeniyle ilçeye gelen gurbetçiler sel nedeniyle ilçeyi terk etmek zorunda kaldi. Ama hiçbir esnafimiz bu süreçte yikilmadi, güç aldi ve bugün isletmeleriyle çok güçlü sekilde karsimizda. Bu yüzden hepinize, yilmaz savasiniz için ilçe kaymakami olarak devlet adina tesekkür ediyorum" dedi.

Türkeli Esnaf ve Sanatkarlar Odasi Baskani Ali Karahan, konusmasinda, “Buradaki temel amacimiz, esnaf arkadaslarimizin, devletimizin ve bankalarimizin esnafa yönelik tesvikleri ve destekleri ile ilgili bilgi amaciyla sorduklari konularda, bazilarinin bizim de hakim olmadigimiz konular olmasindan dolayi, asil konunun muhataplari ile esnaflarimizi bir araya getirmektir. Böylelikle esnaflarimizin güncel konularla ilgili bilgi sahibi olarak tesvik ve desteklerden faydalanmalarinin saglanmasi, oda baskanligi olarak bizleri de memnun edecektir. Bilgilendirme sonunda esnaflarimizin da aklina takilan sorularin hemen yanit bulanacagi bu toplantinin hepimiz için hayirli olmasini diliyorum" ifadelerini kullandi.

Düzenlenen toplantida, konusmaci olarak katilan ilgili kurum ve banka temsilcileri, degisen piyasa kosullari ile ilgili destek, hibe ve krediler ile ilgili esnaflara bilgilendirmede bulundu.

Türkeli Spor Salonu’nda düzenlenen toplantiya, Belediye Baskan Vekili Atakan Arslan, AK Parti Ilçe Baskani Turan Yildirim ve esnaflar katildi.

Kaynak: İHA