MIT Tirlari Davasinda Karar

Adana ve Hatay’da MIT’e ait tirlarin durdurulmasini ve aranmasini organize ettikleri iddiasiyla yargilanan Fetullahçi Terör Örgütü’nün (FETÖ) sorumlusu 9 saniktan 6’si, 8 yil 9 ay ile 18 yil arasinda degisen hapis cezasina çarptirildi.

Adana 13. Agir Ceza Mahkemesi’ndeki durusmaya, FETÖ’nün darbe girisimini Akinci Üssü’nden yöneten saniklardan örgütün sözde "jandarma sorumlusu" Nurettin Oruç ile diger saniklar Yasin Yalçinkaya ve Halil Alp cezaevinden Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi ile katildi.

Mahkeme heyeti, Nurettin Oruç’u "Devletin güvenligine ve siyasal yararlarina iliskin bilgileri temin etmek" suçundan 8 yil, "Devletin güvenligine ve siyasal yararlarina iliskin bilgileri açiklamak" suçundan 10 yil olmak üzere toplamda 18 yil, sanik Halil Alp’i "silahli terör örgütüne üye olmak" suçundan 10 yil 6 ay, "Devletin güvenligine ve siyasal yararlarina iliskin bilgileri temin etmek" suçundan 6 yil olmak üzere toplamda 16 yil 6 ay, sanik Abdurrahman Özdemir’i "Devletin güvenligine ve siyasal yararlarina iliskin bilgileri temin etmek" suçundan 5 yil, "Devletin güvenligine ve siyasal yararlarina iliskin bilgileri açiklamak" suçundan ise 5 yil 10 ay olmak üzere toplamda 10 yil 10 ay hapis cezasina mahkum etti.

Saniklardan Berkant Aydin, "silahli terör örgütüne üye olmak" suçundan 10 yil 6 ay, Hasan Ülker ve Arif Danaci da 8 yil 9’ar ay hapis cezasina çarptirildi. Ayrica sanik Berkant Aydin hakkinda tutuklanmak üzere yakalama emri çikarilmasina hükmedildi.

Sanik Kaan Kürsat Karaahmetoglu’nun ise üzerine atili suçlari islediginin sabit olmamasi gerekçesiyle beraatina, saniklar Soner Yildirim ve Yasin Yalçinkaya hakkinda ise "mükerrer yargilama" oldugu gerekçesiyle davanin reddine karar verildi.

Kaynak: İHA