IHA'ya 2 Ödül

Antalya Gazeteciler Cemiyeti 2021 Yili Basin Ödülleri sahiplerini buldu. Yarismada Ihlas Haber Ajansi 2 ödül aldi. Törende yarismanin bir kategorisine, Antalya’da 2021 yilinda canice katledilen Azra Gülendam’in ismi verilince, salondaki Gülendam’in annesi gözyaslarina boguldu.

IHA'ya 2 Ödül
AGC 2021 Yili Antalya Basin Ödülleri yarismasinda dereceye giren gazetecilere ödülleri verilmek üzere tören gerçeklestirildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan törenin açilis konusmasini gerçeklestiren AGC Baskani Idris Tas, cemiyetin ilk baskanindan bugüne kadar görev alan tüm bakanlara tesekkürlerini iletti. Cemiyet kurmanin önemine dikkati çeken Tas, “Onu kurmak ve yasatmak daha degerli. AGC olarak birçok ülkede kardes medya köprüleri yaparak, kent ve ülke tanitimina önemli katki sagliyoruz. En büyük projemiz üyesinin daima yaninda olan, arkamda güçlü bir AGC var yönetim modeli ortaya koymakti ve bunu gece gündüz çalisarak ortaya koymaya çalistik. Ödül alan arkadaslarimizi tebrik ediyorum” dedi.



Baskan Böcek’ten sosyal tesis hediyesi

Ödül alan gazetecileri tebrik eden Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, gazeteciligi sadece bir meslek olarak degil, yasam biçimi olarak gören basin emektarlarina tesekkür ettigini söyledi.

Gazetecilere bir de sürpriz yapan Böcek, “Yaptiginiz isle tüm halkimizin gözü kulagi oluyorsunuz. Kentin bir sakini degil, ayni zamanda sahibi olarak kentli adina sehrin tanitimina katki sagliyorsunuz. Dogaya, çevreye ve toplumsal olaylara verdiginiz destekle sorunun degil çözümün bir parçasi oluyorsunuz. Daha nice haberleri ve mutluluklari sizlerle paylasmayi umut ediyorum. Sizleri mutlu edecek bir haberi de buradan vermek istiyorum. Eski Özel Idare binasinin arsasinda bulunan sosyal tesisi AGC’ye veriyoruz. Simdiden hayirli olsun" diye konustu.



“Kamu görevi yapiyorsunuz”

Antalya Valisi Ersin Yazici ise, yaptigi konusmada sunlari söyledi:

“Gazetecilik son derece fedakarlik gerektiren bir is. Bu isin gecesi gündüzü yok, bayrami yok, tatili yok. Sürekli sahadasiniz. Zaman sürekli akarken sizler, zamani yakalamaya çalisiyorsunuz. Pandemi sürecinde herkes evindeyken, sizler saglikçilarimizla beraber görev basindaydiniz. Yasadigimiz aci Manavgat yanginlarinda itfaiyecilerimiz, ormancilarimizla birlikte ateslerin arasindaydiniz, Meteoroloji’nin kirmizi alarm verdigi hava sartlarinda çiftçimizle seralarda nöbet basindaydiniz. Elbette sadece acilarimizda degil, sehrimizi güzellestirmek için attigimiz her adimda, yeni yapilan bir okulun açilisini yaparken, yeni bir projelerimizi sehrimize kazandirirken turizmde basarilarimizi paylasirken, sanayide esnafimizi ziyaret ederken, sizler de bizler gibi görevinizin basindaydiniz. Kisacasi; emek, gayret, sabir, takip, akil ve basiret isteyen zor ama bir o kadar da önemli bir meslek icra ediyorsunuz. Içtenlikle ifade etmek isterim ki; bir kamu görevi yapiyorsunuz. Basin mensubu arkadaslarimizin mesaileri de tam olarak birer kamu vazifesi ve bu yolda hep beraberiz.”

IHA’ya 2 ödül

Konusmalarin ardindan dereceye giren gazeteciler sirasiyla ödüllerini aldi. Yarismada Ihlas Haber Ajansi 2 ödüle layik görüldü.

Haber Fotografi Kategorisi, Yilin Spor Haberi Fotografi ödülünü Ihlas Haber Ajansi’ndan Ahmet Serdar Eser, ‘Demir Yumruk’ fotografiyla alirken, Sökmen Baykara Yilin Basin Fotografi’ni Isa Akar, ‘Alçak Irtifa’ adli fotografiyla almaya hak kazandi. Eser’e ödülünü Muratpasa Belediye Baskani Ümit Uysal takdim ederken, Akar ödülünü CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek’in elinden aldi.

Yazili Basinda ödül alanlar

Yazili Basinda Yilin Gazetecileri kategorisinin haber dalinda Lider Gazetesi’nden Faruk Çelik ‘Stok Pazari’ adli haberiyle ödül alirken, Arastirma-Inceleme dalinda ‘Düden Can Çekisiyor’ ile Hürriyet Akdeniz gazetesinden Ceren Deniz, Röportajda yine Hürriyet Akdeniz’den ‘Tarimda Modayi Antalya Belirliyor’ adli haberiyle Pelin Gel, Köse Yazisinda Ekspress Gazetesi’nden Ihsan Coskun ‘Isimsiz Kahramanlara’, Spor Haberi’nde DHA’dan Tolga Yildirim ‘Ölümle Dövüsüyor’ ve Ekonomi dalinda da Kemer Gözcü Gazetesi’nden Süheda Partal ‘Fatura Çiftçiye Kesildi’ adli haberleriyle ödüle layik görüldü.



Televizyon kategorisinde ödül alanlar

Televizyon kategorisi haber dalinda, Anadolu Ajansi’ndan Bekir Bektas ‘Seksen Milyonun Hakki’, Program dalinda Kanal V’den Gözde Gürgöze ‘Kalemler’den Kalanlar’, En Iyi Görüntü dalinda ise TRT’den Habib Erdinç Kizilgedik ve Kadir Kurucan, ‘Yörük Göçü’ adli görüntüsüyle ödül aldi.

Haber fotografinda ödül alanlar

Haber Fotografi kategorisinde Güncel Haber Fotografi Dalinda ‘7’den 70’e’ adli fotografiyla DHA’dan Ibrahim Laleli, Kültür Sanat Hbaeri Fotografi dalinda Akdeniz Manset Gazetesi’nden Ramazan Bozca ‘Dolunay’ adli fotografiyla ödül almaya hak kazandi.

Diger kategorilerde ödül alanlar

Yilin Radyocusu ödülünü, TRT Antalya Radyosu’ndan Emre Altinisik ‘Hünkar Haci Bektas-i Veli ile alirken, Sayfa Tasarim Kategorisi’ni Antalya Körfez Gazetesi’nden Abdullah Yüksel, Internet Gazeteciligi kategorisinde DHA’dan Mehmet Çinar haber dalinda, www.penceretv.com’dan Elif Mirmahmutoglu röportaj kategorisinde ödüle layik görüldü.



Kategori ismi Azra Gülendam oldu, anne gözyaslarina boguldu

Genç Iletisimci Ödülü kategorisine ise bu yil, 2021 yilinda canice katledilen Akdeniz Üniversitesi ögrencisi Azra Gülendam Haytaoglu’nun (21) ismi verildi.

Törene katilanlar arasinda yer alan Azra’nin annesi Mezide ve Mustafa Haytaoglu, gözyaslariyla sahneye çikip, Akdeniz Üniversitesi Iletisim Fakültesi Uygulama Gazetesi Akil Haber Ajansi’ndan Emre Gürlemis’e ödülünü takdim etti. Ödül verirken anne Mezide Haytaoglu gözyaslarina hakim olamazken, Baba Mustafa Haytaoglu da kizina yazdigi bir siiri okudu.

Diger kategorilerde ise Jüri Özel Ödül, DHA’dan Asli Duran, Jüri Mansiyon, Kanal V’den Sevgi Gümüs, Jüri Tesvik Ödülü ise Akdeniz Üniversitesi Iletisim Fakültesi Uygulama Gazetesi Akil Haber Ajansi’ndan Serif Ali Duman’in oldu. Nuri Dagtekin Özel Ödülü, Sifa Çiçek’e verilirken, AGC Kurum Özel Ödülü de Corendon Airlines’in oldu.

Yogun katilim ile gerçeklesen tören, toplu fotograf çekimi ile son buldu. Törene, Antalya Valisi Ersin Yazici, Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek, Cumhuriyet Bassavcisi Zafer Koç, Antalya Milletvekilleri Hasan Subasi ve Rafet Zeybek, Antalya Bölge Adliye Mahkemesi Baskani Orhan Özdemir, AGC Baskani Idris Tas, Muratpasa Belediye Baskani Ümit Uysal, Konyaalti Belediye Baskani Semih Esen, AESOB Baskani Adlihan Dere, ATB Baskani Ali Çandir, ANFAS Yönetim Kurulu Baskani Ali Bidi, belediye baskanlari, siyasi parti temsilcileri ve AGC üyeleri katildi.

Kaynak: İHA