Bodrum'da Peyzaj Çalismalari Devam Ediyor

Bodrum Belediye ekipleri, karayollarindan devralinan 25 km orta refüj ile toplamda 57 bin 800 metrekarelik alanda düzenleme ve bakim çalismalari yapiyor.

Bodrum'da Peyzaj Çalismalari Devam Ediyor


Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü tarafindan yazlik, kislik, mevsimlik bitkiler, dekoratif taslar, traversler, çali grubu bitkiler ve suya dayanikli sukulent türü bitkiler kullanilarak çevre düzenleme çalismalari gerçeklestiriliyor.

Bodrum Belediyesi tarafindan 2019 yilinda karayollarindan protokolle çevre yolu girisi olan Kaynar’dan Turgutreis merkezine kadar yaklasik 25 kilometrelik bir alan devralindi. Devralma islemlerinin ardindan bu güzergahtaki bakim, düzenleme çalismalari, karayollarindan izin alinarak ve proje üzerindeki düzenlemeler de gösterilerek Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü ekipleri tarafindan gerçeklestiriliyor.

Bodrum Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Çagla Turhan konuya iliskin sunlari söyledi:

“Mart-haziran aylarinda yazlik mevsimlik çiçekler geliyor, sardunya, kadife, rozet, zinnia. Bu türleri daha çok kullaniyoruz. Ekim-Aralik aylarinda kislik mevsimlik çiçekler geliyor; menekse, kasimpati, siklamen, godetya, çuha türünde mevsimlik çiçekler kullaniyoruz. Aslinda kentin girisi kenti simgeliyor. Kentin kimligine vurgu yapiyor. O yüzden elimizden geldigince bu düzenlemeleri sürekli yenileyerek taze tutmaya çalisiyoruz”

Park ve Bahçeler Müdürlügü ekipleri, Bodrum’a ve Bodrum halkina yakisir çalismalarina araliksiz devam edecek.
Kaynak: İHA