Peru'nun Eski Devlet Baskani Castillo Için Ön Durusma Yapildi

Peru’da dün yasanan siyasi krizin ardindan gözaltina alinan eski Devlet Baskani Pedro Castillo için ön durusma yapildi.

Peru'nun Eski Devlet Baskani Castillo Için Ön Durusma Yapildi


Peru’da dün yasanan siyasi krizin ardindan gözaltina alinan eski Devlet Baskani Pedro Castillo için ön durusma yapildi. Savciligin “isyan ve komplo” ile suçladigi Castillo yapilan ön durusmaya cezaevinden telekonferans ile katildi.

Castillo’nun avukati Victor Perez durusmada, silah ve siddet kullanimi gibi eylemler gerçeklesmediginden müvekkiline yöneltilen “isyan” suçlamasinin kesinlikle haksiz oldugunu belirtti.

Durusma sirasinda söz hakki verilen Castillo, konusmak istemedigini ifade etti.

Ön durusma sonrasinda Bassavciligin Castillo için iddia edilen “isyan” planlama suçlamalari hakkinda sorusturma baslatarak tutuklulugunun mesruiyetini degerlendirecegi bildirildi.



Boluarte, Peru’nun ilk kadin devlet baskani oldu

Görevden alinan Castillo’nun yerine ise Devlet Baskan Yardimcisi olan 60 yasindaki solcu avukat Dina Boluarte getirildi.

Boluarte, ülkenin ilk kadin devlet baskani oldu. Peru’da dün Castillo kendisini görevden almak isteyen Peru Cumhuriyet Kongresi’ni feshederek olaganüstü hal ilan ettigini açiklamisti. Kongre ise 53 yasindaki solcu Castillo’nun kararina uymayacagini bildirerek oturuma devam etmis, yapilan oylama sonucunda Castillo’nun görevden alinmasi karari almisti. Peru Devlet Baskani olarak 17 ay görev yapan ve bu süre boyunca defalarca yolsuzlukla suçlanan Castillo’yu Cumhuriyet Kongresi, daha önce 2 kez daha görevden almak için girisimde bulunmustu.
Kaynak: İHA