Ankara'da Adana Tanitim Günleri Basladi

Adana’nin tarihsel, kültürel ve mutfak lezzetlerinin tanitildigi ‘Adana Tanitim Günleri’ etkinligi Ankara Altinpark’ta basladi.

Ankara'da Adana Tanitim Günleri Basladi


Etkinlikte Adana Büyüksehir Belediyesi, ilçe belediyelerin ve komsu sehirlerin belediyelerin kurduklari stantlarda, tanitim faaliyetleri düzenlendi.

Baskentte birincisi düzenlenen Adana Tanitim Günleri’nde, Adana’nin tarihi ve kültürel degerlerinin yaninda yöresel lezzetleri tanitildi. Buradaki stantlarda Adana’nin ulasim ve konaklama imkanlari, turistik özellikleri ve folklorik degerleri de ziyaretçilere sergilendi. Burada konusan Adana’nin Kozan Ilçesi Belediye Baskani Kazim Özgan, bu tür etkinliklerin sehirlerin tanitiminda büyük önemli katki sagladigin belirterek, “Kültür turizmi olarak, Safranbolu, Mardin, Midyat ve Beypazari sehirleri gibi bir model yolunda devam ediyoruz. Su anda sofralarimizi eskiye uygun sekilde düzenledik, çarsimizi onardik ve bunun yaninda doga turizmi de var. Kozan’in 5 kilometre kuzeyinde baraj gölümüz yani Dagilcak Milli Parkimiz var. Onun da biraz ötesinde Karasis Antik Kalesi var. Böyle degerlerimiz mevcut” diye konustu.

Kendilerinin de burada Kozan’i tanitmak için bulunduklarini dile getiren Özgan, “Tanitim ve turizm önemli. Bu tanitimi yapmazsaniz açilamazsiniz bunun farkindayiz onun için de bugün Ankara’dayiz. Önemli olan sadece Kozan’daki degil disindaki insanlara da ulasmak” ifadelerini kullandi.

Etkinlige, Adana’nin lezzetlerini tatmaya geldigini söyleyen Mustafa Caymaz, "20 yili askindir Ankara’da yasiyorum ama ilk defa Adana Günleri Etkinligi oldu. Bu beni çok mutlu etti. Adana’nin insani çok sicakkanlidir, her yerde fark edilir, Altinpark’ta da böyle bir etkinlikte Adana insanini görmek beni çok mutlu etti. Burada Adana kebap, mumbar, sirdan, Adana içli köftesi gibi lezzetleri gördüm. Anlatilamaz bir sicaklik var” seklinde konustu.



Adana’yi çok sevdigini ve is dolayisiyla pek çok gittigini söyleyen Öykü Imset, “Adana’da gördügümüz lezzetleri hiçbir zaman Ankara’da yakalayamiyorduk. Buraya gelip baktigimda Adana’ya dair her sey var. Her seyden sirayla tadacagim” açiklamasinda bulundu.

11 Aralik’a kadar sürecek olan etkinlige Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar ve Adana Valisi Süleyman Elban katilim sagladi.
Kaynak: İHA