ABD'li Büyükelçi Flake Hatay'da

Hatay Büyüksehir Belediye Baskani Lütfü Savas, Medeniyetler Bahçesi temasiyla hayat bulan ve 2 milyon 150 bin kisinin ziyaret ettigi EXPO’21 Hatay’i tüm dünyaya baris gelsin diye yaptiklarini belirtti.

ABD'li Büyükelçi Flake Hatay'da
Baskan Savas, Amerika Birlesik Devletleri’nin Türkiye Büyükelçisi Jeffry Flake ve esi Cheryl Flake’ye, EXPO 21 alani ve EXPO’21 Hatay organizasyonunu hakkinda bilgi verdi. Lütfü Savas konusmasinin devaminda Hatay’in menfaati için çalistiklarini söyleyerek, "Ülkemizin ve sehrimizin faydasina çalismaya gayret ediyoruz. Öyle olunca insanlar size politik gözle bakmiyor. Hatay’in menfaati neyse onu yapiyoruz. Partilere göre davranmiyoruz” ifadelerini kullandi.

Büyükelçi Flake, Suriyeli siginmacilar konusunda sarf edilen çabayi takdir ettiklerini belirterek, "Siginmacilar konusunda burada sarf ettiginiz bütün eforlar bizi gerçekten çok etkiliyor. Popülasyonunuzun çok büyük bir kismini mülteciler olusturuyor. Ekonominin böyle oldugu bir dönemde sizin üzerinizde büyük bir yük oldugundan eminim” açiklamalarinda bulundu.

Ziyaretin sonunda Baskan Lütfü Savas, konuklarina Hatay’a özgü hediyeler takdim etti.
Kaynak: İHA