Iki Ildeki Dev Operasyondan Nefes Kesen Görüntüler

SAKARYA – 269 süphelinin gözaltina alindigi ‘Kökünü Kurutma Operasyonu’ çerçevesinde Sakarya’da gerçeklesen operasyon anlari nefes kesti. Sakarya’da 176 süphelinin gözaltina alindigi operasyon aninda eve yapilan baskinda bir kisinin, ‘Ne oluyor ya, baba ve oglum korkmayin yok bir sey’ dedigi anlar ise dikkatlerden kaçmadi.

Iki Ildeki Dev Operasyondan Nefes Kesen Görüntüler


Sakarya ve Kocaeli Il Emniyet Müdürlügü’ne bagli ekiplerce iki ilde dev uyusturucu operasyonu gerçeklestirildi.

‘Kökünü Kurutma Operasyonu’ çerçevesinde, iki ilde toplam 2 bin 67 kolluk kuvveti uyusturucu saticilarina yönelik belirlenen çok sayida adrese sabah saatlerinde operasyon düzenledi.

3 deniz liman botu, iki helikopter, 11 mini IHA, 29 narkotik köpeginin katilimi ile es zamanli gerçeklesen operasyonlarda Sakarya’da 176, Kocaeli’de ise 93 olmak üzere toplam 269 süpheli gözaltin alindi. Sakarya’da ekiplerin belirledigi ve abluka altina aldigi nefes kesen operasyon anlari saniye saniye kaydedildi. Gerçeklestirilen baskin aninda bir kisinin, Ne oluyor ya, baba ve oglum korkmayin yok bir sey’ dedigi anlar ise dikkatlerden kaçmadi.

Kocaeli ve Sakarya’daki operasyonunun detaylarini Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Kocaeli Emniyet Müdürlügü’nde açikladi.

Soylu, “3 aylik bir çalisma. Uyusturucu ile mücadele, uyusturucu saticilari, bunlari çekip çevirenlerle ilgili. Kocaeli merkezli 111, Sakarya merkezli 196 olmak üzere toplam 307 süphelinin, uyusturucu madde ticareti suçundan yakalanmasi basta olmak üzere, gerçeklesen operasyonda, iki ilde 2 bin 67 arkadasimiz, 3 deniz liman botu, iki helikopter, 11 mini IHA, 29 narkotik köpeginin katilimi ile es zamanli gerçeklesti. 307 hedeften 269’u gözaltina alindi” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA