Bilim Senligine Yogun Ilgi

Sehitkamil Belediyesi tarafindan bir AVM’de kurulan bilim atölyesi, çocuklar ve velileri tarafindan yogun ilgi gördü. Bilim atölyesini ziyaret eden Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, çocuklar ile birlikte etkinliklere katildi.

Bilim Senligine Yogun Ilgi
Ögrencilerin bilime ilgilerini artirmak, sevdirmek ve farkindalik olusturmak adina çesitli etkinlikler düzenleyen Sehitkamil Belediyesine bagli Bilim Sehitkamil, M1AVM’de bilim senligi düzenledi.

Aileleriyle birlikte alisveris merkezine gelen çocuklar, AVM içinde kurulan bilim atölyesine yogun ilgi gösterdi. Çesitli etkinliklere katilan çocuklara, akademik ve sosyal gelisimlerine katkida bulunmak, bilim ve teknoloji alanlarindaki atilimlarina destek olmak, bilimsel gelismelerle tanismasini saglamak adina; doga bilimleri, matematik bilimleri, uzay havacilik astronomi bilimleri, teknoloji bilimleri ve tasarim bilimleri alaninda uygulamali egitimler verildi.

Bilim atölyesini ziyaret eden Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, çocuklarla birlikte etkinliklere eslik etti. Baskan Fadiloglu, daha sonra etkinlige katilan çocuklara çesitli hediyeler sunarak, hatira fotografi çektirdi.

Amacimiz, çocuklarimizin bilime olan ilgisini arttirmak

Çocuklarin bilime olan ilgisini attirmak adina bu tür etkinliklerin önemli olduguna dikkat çeken Sehitkamil Belediye Baskani Ridvan Fadiloglu, “Alisveris Merkezi yönetimine tesekkür ediyorum. Her ay burada etkinlik yapiyoruz. Amacimiz, burada bir farkindalik olusturup, çocuklarimizin bilime olan ilgisini arttirmak. Buradaki bu ilgilerinin neticesinde deneyap atölyelerinin sinavlarina girmelerini saglamak, TÜBITAK sinavlarina girmelerini saglamak istiyoruz. Bu açidan ben tüm hocalarimiza yürekten tesekkür ediyorum. Tabii diger taraftan da bu isletmenin yöneticilerine tesekkür ediyorum, bu fiziki mekani bizlere tahsis ettikleri için. Bu farkindalik sayesinde daha fazla ögrencimize ulasmis olacagiz. Velilerimizin ilgisi, ögrencilerimizin ilgisi bizi ziyadesiyle mutlu ediyor. Ben, tekrar emegi geçen tüm ekip arkadaslarima tesekkür ediyorum. Tüm ögrencilerimize de basarili bir dönem diliyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA