Baskan Erdogan'dan Anlamli Hediye

Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan, kadinlara seçme ve seçilme hakkinin verildigi gün olan 5 Aralik’ta, 88 yil önce Meclis’te alinan ilgili kararlara iliskin belgelerin yer aldigi tabloyu Belediye Meclis Üyeleri Jale Kirbas ve Nesrin Sirkeci ile Gazi Kemal Mahallesi Muhtari Fatma Lütfiye Küçükbasa ve Kazmali Köyü Muhtari Meziyet Dönmez’e hediye etti.

Baskan Erdogan'dan Anlamli Hediye
Biga Belediye Baskani Bülent Erdogan, 5 Aralik 1934’te TBMM’de kabul edilen kadinlara seçme ve seçilme hakki ve bu vesileyle kutlanan 5 Aralik Dünya Kadin Haklari Günü dolayisiyla anlamli ziyaretlerde bulunarak, hediyeler takdim etti. Baskan Erdogan, Dünya Kadin Haklari Günü’nün 88. yil dönümünde, Belediye Meclis Üyeleri Jale Kirbas ve Nesrin Sirkeci ile Gazi Kemal Mahallesi Muhtari Fatma Lütfiye Küçükbasa ve Kazmali Köyü Muhtari Meziyet Dönmez’e 88 yil önceki kanun belgelerinin yer aldigi tabloyu hediye etti. Baskan Erdogan, kadin haklari gününü kutlayarak, kadin seçilmislere çalismalarinda basarilar diledi.

Baskan Erdogan yaptigi açiklamada, “5 Aralik 1934’te Anayasa ve Seçim Kanunu’nda yapilan degisiklikle kadinlara seçme ve seçilme hakki taninmasinin 88. yil dönümünde kadin belediye meclis üyelerimize ve muhtarlarimiza günün anisina hazirladigimiz 88 yil önce Meclis’te alinan ilgili kararlarin yer aldigi hediyemizi takdim ettik. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de ifade ettigi gibi ‘Bir toplum ayni gayeye bütün kadinlari ve erkekleriyle beraber yürümezse, ilerlemesine ve medenilesmesine teknik bakimdan imkân, ilmi bakimdan da ihtimal yoktur’ diyerek Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinde ve geleceginde kadinlarimizin yerinin büyük oldugunu gayet net bir sekilde ifade etmistir. Sevginin, sefkatin, özverinin ve fedakârligin en temel simgesi olan kadinlarimizin 5 Aralik Dünya Kadin Haklari Günü’nü yürekten kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA