Yilbasi Gecesinde Sürücüleri Sicak Çorba

Adiyaman Valisi Mahmut Çuhadar, soguk havanin hakim oldugu yilbasi gecesinde sürücülere sicak çorba ikraminda bulundu.

Yilbasi Gecesinde Sürücüleri Sicak Çorba


Adiyaman Valisi Mahmut Çuhadar beraberinde Il Jandarma Komutani Albay Ferdi Erbakici ve Emniyet Müdürü Ibrahim Ergüder ile birlikte polis ve jandarma uygulama noktalarini ve polis merkezlerini ziyaret etti. Vali Çuhadar, yilbasi gecesinde görevlerinin basinda olan jandarma ve polis ekiplerinin yeni yilini kutlayarak sicak çorba ikraminda bulundu. Vali Çuhadar, Gölbasi-Adiyaman Polis Uygulama noktasinda durdurulan araçlarda bulunan kisilere çorba ikraminda bulundu. Araçta bulunan kisilerle sohbet eden Vali Çuhadar, soguk kis gününde sicak çorba ikramiyla vatandaslarin içini isitti.

Adiyaman-Sanliurfa Karayolu üzerinde bulunan Jandarma Uygulama noktasinda jandarma ekiplerine hitap eden Vali Çuhadar, “Ayaklariniza tas degmesin insallah. Allah yar ve yardimciniz olsun. 2023 yilinin huzurlu, mutlu, güzel bir yil olmasini temenni ediyorum” dedi.

Polis Merkezindeki hitabinda ise Vali Çuhadar, “2023 yine bizim tarihimizde Cumhuriyetimizin 100’üncü yilini kutlayacagimiz yil olacak. Artik yüz yillik bir çinarimiz var. Bu çinar köklestikçe köklesecek, ikinci yüzyilda atik dünyanin sayili ülkeleri sayili devletleri arasina girecek. Bizim çocuklarimiz bizden daha müreffeh bir ülkede yasayacak” ifadelerini kullandi.

Vali Mahmut Çuhadar ve beraberindeki heyet daha sonra 112 Acil Çagri Merkezi’ni ziyaret etti. Burada personel ile konusan Vali Çuhadar, 2022 yili istatistiklerini paylasti. Çuhadar, “Acil Çagri Merkezimize 1 Ocak 2022 ile 31 Aralik 2022 arasinda 659 bin 250 çagri gelmis, bu çagrilarin 220 bin 112 adedi vakaya dönüsmüstür. Vakaya dönüsen çagri orani yüzde 33,52’dir. Vakaya dönüsmeyen çagri 439 bin 138’dir. Bu vakaya dönüsmeyen çagri orani da yüzde 66,48’dir. 2022 yilinda gelen 220 bin 112 çagri ile 170 bin 398 vakaya 6 kurum tarafindan acil yardim hizmeti sunulmustur. 2021 yilinda vakaya dönüsmeyen çagri orani yüzde 74,88 iken, 2022 yili sonunda bu rakam yüzde 66,48’e gerilemis, yani asilsiz çagrilarimiz yavas yavas düsmeye baslamistir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA