Onlar Ekmek Derdinde

Eskisehir’de yeni yil kutlamalarini kenara birakan saticilar, soguk havada islerinin basinda durarak evlerine ekmek götürmek için mücadele verdi.

Onlar Ekmek Derdinde
Yeni yila disarida girmek isteyen vatandaslar, kent merkezindeki caddelere akin etti. Geceyi disarida geçirmeyi planlayanlarin yani sira ekmek teknelerinin basinda duran saticilar dikkat çekti. Eskisehir’de hava sicakligi oldukça düsük olmasina ragmen kestane, çiçek, pamuk seker ve midye gibi ürün satan emekçiler soguk havaya aldiris etmeden islerinin basinda durdu. Ailelerinden ayri yilbasi gecesi geçiren saticilar, ekmek parasi kazanmak için gece boyu çalisti.

“Onlarin yaninda olmak daha mutlu ederdi”

Soguk havaya ragmen disarida kestane satan Ahmet Karagöz, “Sezon oldugu için beklentilerimiz yilbasinda daha yüksek. Sükür, isimizin basindayiz. Civardaki tezgahlar ve kestaneciler, böyle tezgah görmedik diyorlar. Insanlarin fotograf çekip sosyal medyaya attigini görüyorum. Bu da bizim isimizi sevdigimizi gösteriyor. Daha güzel beklentilerimiz oldugu için böyle seyler yapiyoruz. Su an çocuklarim evde, ben isimin basindayim. Helalinden kazanmak istiyorum. Çocuklarim evde oldugu için telefonla görüntülü konustum. Onlarin yaninda olmak daha mutlu ederdi ama biz de ekmegimizin pesindeyiz. Yapacak bir sey yok” ifadelerini kullandi.

“Bizim gibi insanlar yilbasi kutlayamaz”

Samsun’dan Eskisehir’e çalismaya geldigini söyleyen Ali Dumrul, yeni yila ailesinden uzakta girdigi için üzgün oldugunu belirterek, "Eskisehir’e yilbasi için çalismaya geldik. Yilbasinda çocugum da benimle beraber çalisiyor. Havalar da çok soguk. Isimiz çok olmuyor ama Allah’a sükür olsun. Bazi insanlar arabami çekmememi söylüyor veya arabasini üzerimize soruyor. Böyle zorluklarimiz var. Haftanin üç günü Eskisehir’deyim, kizim esimle beraber Samsun’da kaliyor. Buradan para biriktirdikçe onlara göndermeye çalisiyorum. Biz yilbasi kutlayamayiz, bizim gibi insanlar yilbasi kutlayamaz. Biz burada sadece ekmegimize bakiyoruz” dedi.



“Su isi bitireyim, dogru evime gidecegim”

Kalabaligin içinde hediyelik esya satmaya çalisan 72 yasindaki Remzi Atasayar, bir an önce evine gitmenin derdinde oldugunu söyledi.

Atasayar, “Isimi bitireyim, evime gidecegim. Sicacik odamda televizyonun karsisina geçecegim. Hava soguk, insanlara dert anlatmak kadar zor bir sey yok. Kiminin parasi kiminin duasi diyerek bazen veriyoruz. Buranin çalismasi saat 12-1’e kadar sürüyor. O saatten sonra toplanip gidiyorum” dedi.

Kaynak: İHA