Kuryeler Islerinin Basinda

2023’e sayili saatler kala Eskisehir’de birçok kisi eglence mekanlarinda vakit geçirirken, hizmet vermeye devam eden motosikletli kuryelerden Onur Kocaoglu, “Herkes eglenirken biz ailemizden uzak kalarak çalisiyoruz, kuryelere yilbasi, izin, dinlenme yok” dedi.

Kuryeler Islerinin Basinda
Türkiye’de umutla beklenen 2023’e sayili saatler kaldi. Birçok kisi yeni yila eglence mekanlarinda ve evlerinde sevdikleriyle birlikte güzel vakit geçirerek girmek için plan yapti. Çalismak zorunda olan bazi meslek gruplari ise yilbasi mesaisine kalarak sokaklarda çalisiyor. Yogun is yükü ve çalisma temposuyla bilinen motosikletli kuryeler de yilbasi gecesi mesai yapti. Vatandasin siparisini götürerek hizmete devam eden kuryeler, yeni yili motosiklet üzerinde karsiladi. Yogun yilbasi mesaisi hakkinda konusan Türkiye Motosikletli Kuryeler Konfederasyonu Baskani Onur Kocaoglu, “Dünya dursa kuryeler durmuyor, isimiz bu” dedi.



“Herkes eglenirken biz ailemizden uzak kalarak çalisiyoruz”

Market ürünlerinin de internet alisverisinde yayginlasmasiyla kuryelerin is yükünün geçen yilbasina göre yüzde 400 arttigini belirten Türkiye Motosikletli Kuryeler Konfederasyonu Baskani Onur Kocaoglu, is yogunlugundan bahsetti. Çevrelerindeki insanlar gibi eglenerek yeni yila girmek yerine is basinda olduklarini söyleyen 22 yillik kurye Onur Kocaoglu su ifadeleri kullandi:

“Yilbasi dolayisiyla isler çok yogun. Fast food firmalarinin yaninda market sistemlerinin de dijitale geçmesinden dolayi kuryelerin yükü kat kat artti, çok yogun ve geç saatlere kadar çalisiyoruz. Geçen seneye göre islerimiz belki yüzde 400 artmis olabilir. Geçen sene market sistemleri bu kadar yogun degildi, artisin nedenini buna bagliyorum. Hava sartlari, trafikte kuryelerin ya da motorcularin yok sayilmasi ve egitimsizlikten dolayi birçok kaza yasiyoruz. Dünya dursa kuryeler durmuyor, isimiz bu. Bundan dolayi hep çalisiyoruz. Zamanimiz yok çok yogun ve uzun saatler çalisiyoruz. Kuryeler büyük bir baskinin altinda o yüzden sektör su anda çok hizli. Herkes eglenirken biz ailemizden uzak kalarak çalisiyoruz. Kuryeye yilbasi, izin, dinlenme yok.”
Kaynak: İHA