Aksaray'da Yilbasi Öncesi Siki Denetim

Aksaray’da yeni yil öncesi kent genelinde genis güvenlik önlemi alan polis ekipleri sokak ve caddelerde siki denetim yapiyor.

Aksaray'da Yilbasi Öncesi Siki Denetim
Il Emniyet Müdürlügüne bagli Çevik Kuvvet Subesi ve Asayis Subesi ekipleri kent genelinde genis güvenlik önlemleri alarak cadde ve sokaklarda yeni yil öncesi denetim yapiyor. 15 Temmuz Milli Irade Meydani basta olmak üzere birçok noktada yaya devriye gezen polis ekipleri, süphelendikleri sahislari durdurarak kimlik kontrolünden geçiriyor. Aksaray Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde kent genelinde denetim yapan ekipler, vatandaslarin Genel Bilgi Taramasini (GBT) yaparken, olumsuzluklara karsi uyarilarda bulunuyor. Çevik Kuvvet ve Asayis ekiplerince yapilan sorgulamalar POLCEP sistemi üzerinden incelenirken, denetimler bassavcilik tarafindan sürekli kontrol ediliyor. Kimligini ibraz edemeyen vatandaslar kimlik tespiti için Çevik Kuvvet noktasina götürülüyor. Kimlik tespiti ve GBT’si yapilan vatandaslar uyariliyor. Denetimler gece de devam edecek.

Polislerin yaptigi uygulamanin yerinde ve güzel oldugunu, vatandasa güven verdigini belirten Hüseyin Efe Elmaci (20), “Aksaray’da yilbasi öncesi polislerimize ve askerlerimize çok tesekkür ediyorum. Insallah askerimiz var olsun, polisimiz var olsun. Onlar sayesinde güvenliyiz, huzurluyuz” dedi.

Polislere huzur ortami sagladiklari için tesekkür eden Fuat Çakir (56) da, “Allah razi olsun. Bizim sagligimiz, sihhatimiz, zarar görmememiz için çalisiyorlar. Hepsine tesekkür ederiz” diye konustu.

Polislerin sürekli vatandas için çalistigini belirten Abdulkadir Kütük (62) de, “Polisler devamli vatandas için çalisiyor, tesekkür ederim" ifadelerini kullanirken, Asir Gevenç (59), “Allah razi olsun polislerimizden, hükümetimizden, çok siki tutuyorlar. Vatandas rahat gezsin diye siki önlem aldilar. Yilbasinda rahatiz” dedi.

Kaynak: İHA