Burdur'da EYT Yogunlugu Devam Ediyor

Burdur’da Cumhurbaskani Erdogan’in EYT açiklamasinin ardindan SGK Il Müdürlügünde yogunluk devam ediyor.

Burdur'da EYT Yogunlugu Devam Ediyor
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in EYT açiklamasinin ardindan Türkiye genelinde EYT’den yararlanmak isteyen vatandaslar SGK Müdürlüklerine akin etti. Burdur’da da SGK Il Müdürlügü’ne yogun talep vardi. Askerlik borçlanmasi, dogum borçlanmasi, Bagkur prim borcu sorgulamak isteyen vatandaslar yogun kuyruk olusturdu.

Burdur SGK Il Müdürü Bayram Balban, yaptigi açiklamada; “Su anda borçlanma basvurularinin islemlerini yapiyoruz. EYT ile ilgili halkimizdan yasanin Resmi Gazete’de yayinlanmasini beklemesini talep ediyoruz” dedi.



Su anda borçlanma basvurulari aliniyor

Kent merkezinde ve ilçelerdeki SGK binalarinda yogunluk yasandigini dile getiren SGK Il Müdürü Bayram Balban, “Geçtigimiz Çarsamba günü Cumhurbaskanimizin yas sinirini kaldirmasi üzerine ilimiz ve ilçelerimizde persembe gününden itibaren müthis bir yogunluk basladi.

Askerlik Borçlanmasi, Dogum Borçlanmasi bir de Bagkur Prim Borçlari olup da dondurmus olanlar ve bunlari ihya etmek isteyenler, yeniden uyandirmak isteyenlerden yogun bir basvuru almaktayiz. Bu basvurulari bugün itibariyle alacagiz. Daha sonra bunlarin islemlerini yapip, borçlarini ödemeleriyle ilgili telefonla arayip, vatandaslarimiza bilgi verecegiz. Ilçelerdeki ve ilimizdeki yogunlukta, arkadaslarimizin büyük çabalari sonucunda gelen tüm vatandaslarin islemlerini yapiyoruz. Bugün saat 17.00’ye kadar da çalismalarimiz devam edecek, borçlanma islemleri bitmis olacak” dedi.



EYT basvurulari Resmi Gazete’de çiktiktan sonra alinacak

Su anda borçlanma basvurularinin islemlerinin yapildigini, EYT Basvurularinin ise Resmi Gazete’de yasanin yayinlanmasi ile baslayacagini dile getiren Müdür Balban, “Bu dönemde sadece borçlanma yapiyoruz. Emeklilik yasa çiktiktan sonra yapilacak. Yasa çikmadan halkimizda bir basvuru telasi var. Yasa çikmadan basvurulari geçersizdir. Asagi yukari yüzlerce emeklilik basvurusu aldik. Yasa çikmis degil, yasa meclisten çiktiktan sonra Cumhurbaskanimiz onaylayip, Resmi Gazete’de yayinlandiktan sonra kanunlasacak. Bundan dolayi halkimizin Yasanin Resmi Gazete’de yayinlanmasini beklemesini talep ediyoruz” seklinde konustu.

EYT basvurusu için SGK Il Müdürlügü’ne gelen vatandaslar karardan memnun olduklarini belirtip Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’a tesekkür ettiklerini bildirdiler.
Kaynak: İHA