Baskan Yöney'den Açiklama

Bayburt Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Baskani Halil Ibrahim Yöney, yilsonu olmasi nedeniyle görev süresini degerlendirdi. Baskan Yöney, yilsonu degerlendirmesinin yani sira kongre için tarih verdi.

Baskan Yöney'den Açiklama
4.5 yil önce göreve geldiginde kooperatifin 600 üyesinin oldugunu bildiren Baskan Yöney, kooperatifin kapisini çalan tüm esnafa kucak açtiklarini belirterek, 2022 yili sonu itibariyle üye sayisini bin 200’ün üzerine tasidiklarini söyledi.



Ortaklara kullandirilan kredi miktarlarina da deginen Yöney, “Göreve geldigimizde ortaklarimiza kullandirilan kredi miktari toplamda 31 Milyondu. Bu rakam 2022 yili sonu itibariyle 133 Milyon oldu. Yani toplam plasmanin 4 katini asan bir rakama ulastik. Bu sürede 600’ü askin yeni üyemizin taleplerini karsiladik” dedi.

Göreve geldiginde her esnafa esit davranacaginin sözünü veren Yöney, “Kooperatifimize gelen tüm esnafimiza yardimci olduk. Bunun en güzel göstergesi 4.5 yilda üye sayimizi iki katina çikardik. Sunun da özellikle altini çizmek istiyorum. Hiçbir esnafimizin icra islemleri yoluyla magduriyetine sebep olmadik” seklinde konustu.

Kooperatifin görevinin sadece kredi vermek olmadigini belirten Yöney, "Is yeri zarar gören, maddi sikintiya giren ve benzeri nedenlerle zor durumda olan esnaflarimiza imkânlarimiz ölçüsünde destek olduk” dedi.

"16 Ocak’ta kongreye gidiyoruz" diyerek kongre tarihine dikkat çeken Baskan Yöney, normal sartlarda seçimin 2024 yilinda yapilacagini fakat kooperatif kanununda yapilan degisiklik ile ülke genelinde alinan karara göre kongrelerin 2023 yili ocak ayina çekildigini aktardi. Yöney, Bayburt Esnaf ve Sanatkârlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi seçimlerinin 16 Ocak 2023 tarihinde saat 9.30’da Grand Manolya Dügün salonunda yapilacagini vurgulayarak, “Bayburt esnafina kattigimiz kazanimlarin sürmesi dolayisiyla kongrede yeniden adayim. Sahsim ve yönetimim olarak esnafimizin yaninda oldugumuzu beyan ediyor, tüm esnafimizi kongremize davet ediyorum. Yaptiklarimiz, yapacaklarimizin teminatidir” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA