Afet Tatbikakati Gerçegi Aratmadi

Balikesir Üniversitesi Ivrindi Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ile Balikesir Ulusal Medikal Kurtarma Ekiplerinin (UMKE) birlikte gerçeklestirdigi "Afet ve Acil Durumlara Müdahale Tatbikati" gerçegi aratmadi.

Afet Tatbikakati Gerçegi Aratmadi
Balikesir Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri (UMKE) ile Balikesir UMKE ekipleri ve Ivrindi Saglik Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ögrencileri, Ivrindi’de gerçeklestirdikleri tatbikat film sahnelerini aratmadi. Yapilan tatbikatta ögrenciler üçerli acil saglik ekiplerine ayrilarak 5 senaryo ile hayat kurtarici müdahalelerde bulundular. Trafik kazasi, enkaz altindan insan kurtarma, elektrik çarpmasi, kalp krizi müdahalesi ve hasta sevki yapan ambulansin kaza geçirmesi sonrasi olaya müdahale seklinde gerçeklestirilen senaryolarda heyecanli anlar yasandi. Ilk ve Acil Yardim Programi "paramedik" ögrencilerinin tatbikattaki hizi, yaralilara uyguladiklari ilk müdahaleleri puan degerlendirmesine alindi. Kazada yarali vatandaslari canlandiran ögrencilerin ise senaryoya kendilerini fazla kaptirip adeta gerçek gibi oynamalari büyük begeni topladi.

Gerçeklestirilen tatbikatta, Balikesir’de kurumlar arasi isbirligini gelistirme, ögrencilerin ise sahada ögrenme tecrübesini zenginlestirip derslerin kalitesinin artirmak hedeflendi. Tatbikata katilan ögrenciler, UMKE ekipleri sayesinde derslerde aldiklari teorik egitimleri pratikte nasil uygulanmasi gerektigini ve sahada karsilasabilecekleri tüm zorluklari görme firsati buldu.

Yüksekokul Müdürü Doç.Dr. Pelin Palas Karaca, tatbikatta görev alan herkesin rollerini iyi yaptigini, gerçegi aratmayan bir egitim oldugunu belirterek, "Bu egitimlerin ögrencilerimizin meslek ve kariyerlerine en iyi sartlar altinda hazirlanmasi ve yetkinliklerini temin etmesi açisindan çok önemli oldugunu düsünüyoruz. Önümüzdeki süreçte ilgili kurumlarla isbirligi halinde yine benzer etkinlikleri üniversitemizde düzenlemeyi planliyoruz degerli katkilarindan dolayi Balikesir Il Saglik Müdürlügüne ve Balikesir UMKE ekibimize tesekkür ediyoruz" seklinde konustu.

Kaynak: İHA