Açlik Siniri 8 Bin 130 Lira Oldu

Türk-Is 2022 Aralik ayi arastirma sonuçlarina göre, açlik siniri 8 bin 130 lira, yoksulluk siniri 26 bin 485 lira olarak açiklandi.



Türk-Is 2022 Aralik ayi arastirma sonuçlarini paylasti. Arastirmaya göre, 4 kisilik bir ailenin saglikli, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapmasi gereken aylik gida harcamasi tutari (açlik siniri) 8 bin 130,56 liraya yükseldi. Gida harcamasi ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakit), ulasim, egitim, saglik ve benzeri ihtiyaçlar için yapilmasi zorunlu diger aylik harcamalarinin toplam tutari (yoksulluk siniri) 26 bin 483,93 liraya, bekar bir çalisanin ‘yasama maliyeti’ ise aylik 10 bin 612,76 liraya yükseldi.

Türk-Is’ten yapilan açiklamada ise, “Sabit-dar gelirli bireyler ile hanelerin bu ayda da eriyen alim güçleri genel enflasyon seviyesinin üzerinde seyreden gida enflasyonu yüzünden daha da gerilemektedir. 26 bin 485 TL’ye çikan toplam harcama geregi, kuskusuz bir çalisanin almasi gereken ücret düzeyi degildir. Yapilan hesaplamayla, dört kisilik bir ailenin insan onuruna yarasir bir hayat sürebilmesi için hanesine girmesi gereken toplam gelir hesaplanmaktadir” denildi.
Kaynak: İHA