SANKON Dis Iliskiler Kurulu Baskani Amil Açiklamasi

ISTANBUL – SANKON Dis Iliskiler Kurulu Baskani Hilal Amil, Asya Pasifik Ticaret ve Sanayi Odalari (CACCI) Baskan Yardimciligi’na yeniden TOBB Baskani Rifat Hisarciklioglu’nun seçilmesini büyük bir memnuniyetle karsiladiklarini söyledi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birligi Yönetim Kurulu Baskani Rifat Hisarciklioglu, 2014 yilindan bu yana sürdürdügü Asya Pasifik Ticaret ve Sanayi Odalari (CACCI) Baskan Yardimciligi görevine 2023 ve 2024 yillari için yeniden seçildi. Avustralya’da yapilan seçimlerde mevcut baskan Samir Modi ise görevini Avustralya’dan Peter McMullin’e devretti. Sanayi ve Ticaret Konfederasyonu (SANKON) tarafindan da konuya dair yazili açiklama geldi. SANKON Dis Iliskiler Kurulu Baskani Hilal Amil açiklamasinda, “CACCI gibi dünyanin en önemli küresel is dünyasi kurulusunun Baskan Yardimciligi görevine, TOBB Yönetim Kurulu Baskani Rifat Hisarciklioglu’nun seçilmesini SANKON Yönetim Kurulu adina büyük bir memnuniyetle karsiliyoruz” ifadelerine yer verdi.

28 ülkeden 3 milyon sirket temsil ediliyor

Hisarciklioglu’nun baskan yardimciligini üstlendigi CACCI, 1966 yilinda 10 ulusal ticaret odasi tarafindan Tayvan’da kuruldu. Aralarinda Türkiye’nin de bulundugu 28 ülkenin üye oldugu CACCI, dünya ekonomisinin yüzde 23’ünü kapsayan Asya Pasifik Bölgesi’nin en büyük is dünyasi örgütü olmasiyla taniniyor.
Kaynak: İHA