Konya'daki Engelli Derneklerinin Üyeleri Engelliler Günü Programinda Bulustu

Konya Büyüksehir Belediyesi ile merkez Karatay, Meram ve Selçuklu Ilçe Belediyelerinin birlikte düzenledigi 3 Aralik Dünya Engelliler Günü programi, Konya’daki engelli derneklerinin temsilcilerini, üyelerini ve ailelerini bir araya getirdi. Programda öykü, Kur-an-i Kerim’i Güzel Okuma, resim ve fotograf yarismasinda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Konya'daki Engelli Derneklerinin Üyeleri Engelliler Günü Programinda Bulustu
Konya Büyüksehir Belediyesi ile Karatay, Meram ve Selçuklu Belediyelerinin 3 Aralik Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenledigi programda Konya’daki engelli derneklerinin temsilcileri, üyeleri ve aileleri bir araya geldi. Selçuklu Kongre Merkezi’nde gerçeklestirilen program, Konevi Isitme Engelliler Ortaokulu ögrencilerinin isaret dili çevirisi esliginde Istiklal Marsi’nin okunmasi ile basladi, Kur’an-i Kerim tilaveti ile devam etti.

Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, engellilerin gününü kutlayarak basladigi konusmasinda, engellilerin herkeste bulunmasi gereken örnek özelliklerinden bahsetti. Baskan Mustafa Kavus, birçok insanin çagin en büyük hastaligi olan sükürsüzlük ve kanaatsizlige sahip oldugunu belirterek, "Ama engelli kardeslerimizin ve ailelerinin içinde bulundugu hale asla isyan etmeden, sükründen ve kanaatinden hiçbir sey kaybetmemis, tam tersine manevi olgunluk derecesi kat kat yükselmis insanlar olduguna sahit oldum" dedi.

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca da, 3 Aralik Dünya Engelliler Günü’nü kutlayarak, Konya’daki yerel yönetimlerin engellilere yönelik faaliyetlerini anlatti. Baskan Hasan Kilca, “Bizler de Büyüksehir Belediyemiz basta olmak üzere ilçe belediyelerimizle birlikte sizlerin hayatini kolaylastirmak için çalismalar yapiyoruz. Parklarda, spor tesislerinde, sosyal tesislerde engelli kardeslerimizi unutmuyoruz” ifadelerini kullandi.

Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, çesitli anlarda basarili olan engellileri tebrik ederek, Engelliler Günü’nü kutladi. Pekyatirmaci, “Bu programda görüyoruz ki her alanda kardeslerimizin basaramayacaklari hiçbir sey yok, yeter ki onlara firsat verin. Yeter ki onlarin önündeki engelleri kaldiralim. Yeter ki onlarin dünyalarini zenginlestirelim. Onlarin yapamayacaklari hiçbir sey yok” seklinde konustu.



“Her türlü engeli sevgiyle asiyoruz”

Konya Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mustafa Uzbas ise azim ve kararlilikla tüm engelleri asmayi basaran birbirinden degerli insanlarla bir arada olmaktan duydugu memnuniyeti ifade etti.

On binlerce yillik bir medeniyetin çinari olan Konya’nin, tarihinin her döneminde sevginin, hosgörünün, kardesligin hüküm sürdügü mukaddes bir sehir olmaya devam ettigine dikkat çeken Uzbas, “Tüm kardeslerimizi derin bir sevgiyle kucakliyoruz. Dezavantajli kardeslerimizin huzurunu ve mutlulugunu saglama arzusu içinde çalismalarimiza devam ediyoruz. Sizler mutlu oldukça bizler daha mutlu oluyoruz. Her bir dezavantajli kardesimizin sevinci, bizim de sevincimiz oluyor. Iste bu dogrultuda tipki geçmiste oldugu gibi bugün de ayni sevgi ve hosgörüyle sehrimizde hiçbir ayrima müsaade etmeden her bir kardesimizin esit sartlarda yasayacagi engelsiz sehir Konyamiz için birbirinden önemli projeleri hayata geçiriyoruz” diye konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan öykü yarismasi 1.’si Muhammet Akdemir’in öyküsü seslendirildi. Daha sonra ödül törenine geçildi. Programda öykü, Kur’an-i Kerim’i Güzel Okuma, resim ve fotograf yarismalarinda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Konya Büyüksehir Belediyesi KOMEK ve AFAD is birliginde gerçeklestirilen Teknik Isaret Dili egitimlerini tamamlayan 67 kursiyer de sertifika aldi. Programin finalinde Kur’an-i Kerim’i Güzel Okuma Yarismasi 1.’leri Ali Özkul ve Hanife Oduncu isaret dili çevirisi ile Asr-i Serif okudu.
Kaynak: İHA