Karaman'da Taskale Halisi Projesine Destek

Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi’nin (KMÜ) yürütücülügünü yaptigi “Karaman Taskale Halilarina KOP Destegi Projesi” Konya Ovasi Projesi Bölge Kalkinma Idaresi Baskanligi (KOP) tarafindan kabul edilerek hibe almaya hak kazandi.

Karaman'da Taskale Halisi Projesine Destek
Karaman Valiligi, Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi (KMÜ) ve Karaman Il Kültür ve Turizm Müdürlügü tarafindan ortaklasa hazirlanan “Karaman Taskale Halilarina KOP Destegi Projesi” KOP Idaresi tarafindan kabul edildi. Yürütücülügünü KMÜ Sanat Tasarim ve Mimarlik Fakültesi Geleneksel Türk Sanatlari Bölümü Dr. Ögretim Üyesi Mustafa Konuk’un yapacagi proje, 435 bin lira hibe destegi almaya hak kazandi. Sürdürülebilir turizm yaklasiminin benimsenerek kentin önemli bir degeri olan cografi isaret tescilli Taskale halilarinin bu proje ile turizmin öncü miraslari arasinda yer almasi ve Karaman’in tanitimi noktasinda daha etkili kullanilmasi amaçlaniyor. Taskale Halisi, dünyada ters ilmekle dokunan tek hali olma özelligi ile ön plana çikiyor. KMÜ’nün paydas oldugu proje ile ayrica kadin girisimcilere de destek olunarak bu alanda kadin istihdaminin daha da artirilmasi planlaniyor. Taskale halilarinin ulusal ve uluslararasi alanda taninirliginin saglanmasi, kültürel ve ticari platformlarda varlik göstermesi de proje çerçevesindeki hedefler arasinda bulunuyor.

Tarim, hayvancilik ve dokumacilik faaliyetleri ile Taskale’nin Karaman’in en nadide yörelerinden biri oldugunu ifade eden Karamanoglu Mehmetbey Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Karaman, “Taskale’nin cografi isaret tescili alan halisinin daha genis kitleler tarafindan taninip bilinmesi ve bu kültürel degerin gelecek nesillere aktarilmasi açisindan paydaslarimizla birlikte hazirlanan proje büyük önem tasiyor. Emegi geçenlere çok tesekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: İHA