CHP Çorum Milletvekili Köse'den Alkol Zammina Tepki

CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, alkol ürünlerine yapilan zamma tepki göstererek, “Toplum sagligini düsünüyoruz diyorlar fakat neredeyse Türkiye’de alkolle ilgili herkesi kimyager yaptilar” dedi.

CHP Çorum Milletvekili Köse'den Alkol Zammina Tepki
CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse, yaklasan yilbasi öncesi alkol ürünlerine gelen zamma tepki gösterdi. Parti binasinda basin toplantisi düzenleyen Köse, yaklasan yilbasina dikkat çekerek, “Kaçak rakidan gözü kör oldu, kaçak rakidan Bursa’da 5 kisi öldü, Adiyaman’da 3 kisi oldu” gibi haberlerin yakinda duyulacagini söyledi.

"Allah saklasin, olsun istedigimizden degil" diyen Köse, “Ama bu vergilendirme ile devam ederlerse olacagi bu. Itirazlarimiza ragmen yine el kaldirdilar yasayi geçirdiler. Toplum sagligini düsünüyoruz diyorlar ama neredeyse Türkiye’de alkolle ilgili herkesi kimyager yaptilar. Yani Türkiye’nin hayrina hiçbir is yapmiyorlar” seklinde konustu.

CHP Çorum Milletvekili Köse, “Haziran’da veya daha önce yapilacak seçimde millet ittifakinin gösterecegi aday 13. Cumhurbaskani olacak. Ve Türkiye yeniden eski kaliplarina dönsün. Kurallarin ve kurumlarin hakim oldugu, 1 kisinin tek basina Türkiye’nin gelecegi hakkinda karar veremeyecegi gerçekten anayasal sosyal hukuk devleti olsun. Bütün çabamiz budur” dedi.



Sarma tütüne hapis cezasi

Toplantida tütün kanunu ile ilgili de konusan Milletvekili Köse, “Yine AK Parti klasigi yasadik mecliste. Tütün kanununu degistirdiler. Küçük üreticilerin özellikle sarmalik sigara üreten Adiyaman, Bitlis ve Sanliurfa yöresindeki tütün üreticilerine agir cezalar getirdiler. Kaçakçilik bizim bildigimiz baska ülkelerden getirilerek yurda sokulan esyalarla ilgilidir. Simdi 2 seneden 5 seneye kadar hapis cezasi getirdiler” diyerek yapilan degisiklige tepki gösterdi.
Kaynak: İHA