Tekkeköy'de Özel Ögrenciler Bu Uygulamayla Evinde Hissedecek

SAMSUN – Samsun’un Tekkeköy ilçesinde “Birlikte Iyiyiz” projesi kapsaminda bir okulda özel ögrenciler için, ev ortami ve imkanlariyla donatilan sinifin açilisi yapildi.

Tekkeköy'de Özel Ögrenciler Bu Uygulamayla Evinde Hissedecek
Kerimbey Ilk/Ortaokulu Müdürlügü’nün basvuru sahibi oldugu "Birlikte Iyiyiz" projesi Bütünlestirici Egitim Için Özel Egitim Hizmetlerinin Kalitesinin Arttirilmasi (IQSES) Hibe Programi kapsaminda destek aldi. Ilkögretim ve ortaögretim kurumlarinda bütünlestirici egitim için özel egitim hizmetlerinin kalitesini arttirmayi hedefleyen ve 18 ay sürecek proje kapsaminda çalistay ve seminerler, veli farkindalik egitimleri, E-BEP platformunun olusturulmasi, özel egitim siniflari için ahsap egitim materyallerinin gelistirilmesi faaliyetleri yürütüldü. Bugün ise projenin bir diger asamasi olan Uygulama Evi’nin açilisi düzenlenen programla yapildi.

Programa katilan Tekkeköy Kaymakami Polat Kara, Belediye Baskani Hasan Togar, Ilçe Milli Egitim Müdürü Mustafa Uzunlar, Egitim Bir-Sen Samsun Sube Baskani Hamdi Yildiz, sube müdürleri ve okul müdürleri kurdele keserek uygulama evini kullanima sundu.

Turgut Tüfenk Ilkokulu’nun zemin katinda bir sinifin ev ortami ve imkanlariyla donatilmasiyla olusturulan uygulama evi özel ögrencilere günlük yasam becerilerini kazandirmayi amaçliyor. Mutfak ve gereçleri, yatak odasi ve dolaplari, ütü, televizyon, çamasir makinesi ve halilarla bir evde bulunmasi gereken her seyi karsilayan uygulama evi ilde bulunan tüm özel egitim ögrencilerinin kullanimina açik olacak.

Proje koordinatörü Gülçin Aksoy konu hakkinda, “Projemizde genel hedefimiz bütünlestirici egitim için özel egitim hizmetlerinin kalitesinin artirilmasi. Proje özelinde yapilan egitimlerde ögretmenlerimiz, idarecilerimiz ve velilerimizin farkindaligini artirmayi, olusturulacak bir platform ile kaynastirma egitiminde dijitallesme anlaminda bir adim ileri gitmeyi hedefliyoruz. Bunun yaninda olusturdugumuz hobi bahçeleriyle çevre bilincini artirmayi amaçliyoruz. Olusturdugumuz uygulama evimiz de ilimizdeki tüm özel egitim ögrencilerinin kullanimina açilacak. Bir online randevu formu olusturduk. Bunun üzerinden ögrencilerimiz, siniflarimiz faydalanabilecek“ dedi.

Tekkeköy Ilçe Milli Egitim Müdürü Mustafa Uzunlar, “Ilçemizde özel egitimde bize ihtiyaci olan çocuklarimizin toplumla yasamla uyum içinde olabilmeleri daha iyi yasayabilmeleri ve kendi ihtiyaçlarini karsilayabilmeleri için onlara destek olma zorunlulugumuz var. Bu baglamda gerçekten iyi bir is birligi var. Bu baglamda projenin ismi de yapilan isler de harika isler. Ben özellikle bu projeye emek verenlere tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA