Samsun'da Engelsiz Sinema Keyfi
Samsun Büyüksehir Belediyesi, özel egitim uygulama okullarinda egitim alan engelli çocuklar için ‘Engelsiz Sinema Günleri’ etkinligi düzenledi.

Büyüksehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Baskanligi olarak özel egitim alan çocuklarin sosyal hayatta daha aktif rol almalari için böyle bir etkinlik düzenlediklerini aktaran Yasli ve Engelli Hizmetleri Sube Müdürü Emrah Bas, “Özel gereksinimli çocuklarimizin kaliteli zaman geçirmeleri için birbirinden farkli etkinlik ve çalismalar yapiyoruz. Bugünkü etkinlik de onlardan biri. 1, 2 ve 3. kademe özel egitim ve uygulama okullarinda egitim alan 791 çocugumuza Mavi Isiklar Engelliler Egitim Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezimizde sinema keyfi yasatip eglence etkinligi düzenledik. Onlarin sinema gösterimi esnasinda yüzündeki mutluluk ve heyecan bambaska bir motivasyon. Tesislerimizde olmaktan çok mutlu olan özel çocuklarimiz baska etkinlikler düzenlememiz için de bizden söz aldi. Engelli çocuklarimizin sosyal hayatta daha aktif rol almalari ve erisilebilirligi artirmaya yönelik çalismalari yapmaya devam edecegiz” dedi.
Gerçeklestirilen etkinligi çok begendiklerini ifade eden çocuklar da Samsun Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir’e tesekkür etti.
