Ayder'de Akülü Araba Dönemi Basliyor

Rize’nin Çamlihemsin ilçesindeki Ayder Yaylasina yapilacak olan otopark sayesinde yaylada sadece akülü arabalarla gezilecek.

Ayder'de Akülü Araba Dönemi Basliyor
Dünyaca ünlü turizm merkezi Ayder Yaylasi’nda 71 bin metrekare alanda yapilan bin 650 araçlik kapasitesi olan otopark, yaylanin girisindeki dag yamacinda insa ediliyor. Üzeri tamamen çimle kapli olacak olan otopark hizmete girdiginde disaridan görülmeyecek. Yaylaya gitmek isteyenlerin aracini bu otoparkta birakmasi hedeflenirken vatandaslar yayla merkezine akülü arabalarla ulasacak.

Yapilacak otopark hakkinda bilgi veren Çamlihemsin Belediye Baskani Osman Hasimoglu "Ayder günlük 25 bin mobil insanin ziyaret ettigi bir bölgedir. Günlük bin ila bin 500 aracin ayni anda gelebildigi bir bölge. Turizm merkezi olan Ayder’i atil hale getiren araç egzozu ve kirliliginden kurtarmak için bir otoparka gerek duyuldu. Ayder’in en büyük sorunu otopark sikintisiydi. Burada Ayder’e geçiste, Milli Parklar ve yaylar var. Bu bölgelere transit geçislerin haricinde, Ayder’de herhangi bir araç parki olusmayacak. Araçlari direkt olarak otoparka alacagiz. Otoparka park eden araçta kaç kisi varsa onlara kart verilecek. Otopark ile birlikte Ayder ile Galer Düzü dedigimiz alanda yayalarin serbestçe dolasabildigi bir alan olmus olacak. Ayder araçlardan arindirilarak yayalara terk ediliyor. Vatandaslar, verilen kartlarla uzun mesafelerde akülü arabalarla ücretsiz sekilde dolasabilecek. Insaati devam eden otoparkin bin 650 araç kapasitesi olacak. Ayder’in en yogun zamanini hesap ederek bu kapasiteye ulastik. Otoparkin 5 ay sonra bitirilmesini planliyoruz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA