Veliler Kep Atti, Cüppe Giydi

Milli Egitim Bakanligi tarindan yürütülen “Aile Okulu” projesi dogrultusunda kursta egitim alan velilere sertifikalari törenle verildi.

Veliler Kep Atti, Cüppe Giydi
Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in esi Emine Erdogan’in himayelerinde Milli Egitim Bakanligi tarindan yürütülen “Aile Okulu” projesi dogrultusunda egitim alan veli sayisi Zonguldak’ta 8 bin 667ye yükseldi. Karaman Amele Birligi Ortaokulu-Ilkokulunda Aile Okuluna devam eden veliler 44 saatlik egitimi tamamlayarak bugün sertifikalarini aldi. Veliler cüppe giyerek kep attilar. Mezuniyet heyecani yasadi. Ayni okulda ögrenim gören ögrenciler egitim bittikten sonra “Çocuklar Için Sanat Egitimi” kursuna katildi.

Veliler de “Aile Okulu” projesi veli egitimlerine katilim sagladi. Ayni çati altinda hem ögrenciler hem de veliler birlikte egitim gördü. Sertifika törenine katilan Zonguldak Il Milli Egitim Müdürü Züleyha Aldogan, “Ögrenmenin yasi yok. Her yasta ögrenmekten heyecan duyuyoruz. Hepimiz Hayat boyu ögrenciyiz. Milli Egitim Bakanligimiz tarafindan baslatilan Aile Okulu Projesi ile su ana kadar ilimizde 8667 velimize egitim verildi.

1100 Ögretmenimize “Egitici Egitimi” verildi.

Çocuklarimizi hayata hazirlarken onlarin aileleri ile olan iletisimleri, aile içi yaklasimlari çok yönlü basarilarinda önemli rol oynuyor, bunu daha da güçlü kilmak için ailelerimize yönelik kurs faaliyetlerimiz devam edecek. Millî Egitim Bakanimiz Mahmut Özer ’Aileyi ne kadar merkeze alir ve güçlendirirsek ögrencilerimizin de okullardaki çok yönlü basarisini o kadar desteklemis oluruz. Tüm süreçlerde ailelerimizin daha fazla yaninda olacagiz" diyerek projenin önemine dikkat çekmistir. Aile Okulu Projesinde 44 saatlik egitimi tamamlayarak sertifika almaya hak kazanan tüm velilerimizi gönülden kutluyorum. Ögrencilerimizin ögrenim gördügü okul siralari, bu proje ile siz velilerimize de tekrar açilarak yillar sonra yeniden okullu olma imkani saglanmis oldu. Ayni çati altinda hem ögrenciler hem de velilerimiz birlikte egitim gördüler. Cumhurbaskanimizin Kiymetli Esi Emine Erdogan Hanimefendi himayelerinde Milli Egitim Bakanligimiz tarafindan bu projenin hayata geçirilmesinde destegini her zaman yanimizda hissettigimiz Milli Egitim Bakanimiz Mahmut Özer’e sükranlarimizi sunuyoruz. Siz Velilerimizi ayri ayri tebrik ediyor, ögrenme isteginizi hiçbir zaman kaybolmamasini umuyor, yeni kurs ve egitim faaliyetlerinde bulusmak üzere hepinizi tekrar saygiyla selamliyorum” dedi.

Aile Egitimi kurslarinda egitici olarak görev alan Formatör Ögretmen Aynur Gözübek, “Egitim boyunca velilerimizin okullu olma heyecanlarina taniklik ettim, yeni ögrenmeler onlarda heyecan uyandirdi. Aile Okulu projesindeki konu basliklari velilerimizin dikkatini çekti. Verimli bir kurs dönemini tamamladik” diye konustu.

Velileri Aile Okuluna devem ederken ögrencilerin kursiyer olarak devam ettigi “Çocuklar Için Sanat Egitimi” kursunda egitici görev alan Görsel Sanatlar Ögretmeni Elif Atik, “Ögrencilerimizin anneleri Aile Okuluna devem etti, ögrencilerimiz de sanat egitimi kursuna devam ettiler. Anneler ögrencilerimizi, ögrencilerimiz annelerini tesvik ettiler, birbirlerini motive ettiler. Okulda bulunduklari zamani çok kaliteli olarak degerlendirdiler" dedi.

Kursiyer velilerden Nahide Biçer, “Bu egitime katilmaktan çok keyif aldim, Milli Egitim Bakanligina çok tesekkür ederim. Iyi bir egitimdi iyi ki hayata geçirilmis. Tekrar okullu olma heyecani yasadim. Bu firsatin bize taninmasinda emegi geçen herkese tekrar tesekkür ederim” diye konustu.

Kaynak: İHA