Erdogan'dan HKÜ'ye Ödül
Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu (TÜBITAK) Bilim, Özel, Hizmet ve Tesvik Ödülleri, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in himayesinde Cumhurbaskanligi Külliyesi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Bilimsel çalismalari göz önünde bulundurularak ödüle layik görüldügü için çok mutlu oldugunu ifade eden Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola, "Daha temiz bir ekosistem ve kimya sektörüne yönelik nanomalzemeler ve kompozitler sentezlemek, insan sagligini ciddi bir sekilde tehdit eden önemli ajanlarin (mikotoksin, pestisit, agir metal vb.) bilinçsiz ve kontrolsüz kullaniminin önüne geçebilmek için, arastirmalarimizi gerçek numune ortamlarinda önemli analitlerin veya hedef moleküllerin mikro ya da nano seviyelerinde hassas tayinine yönelik sensör ve biyosensörlerin tasarimi ve validasyonu üzerine yogunlastirmaya devam edecegiz. Çalismalarimizda desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen HKÜ mütevelli heyet baskanimiza ve baskan vekilimize, mütevelli heyetimize, rektörümüze, aileme, ögrencilerime, çalisma grubuma ve arkadaslarima tesekkür ediyorum” dedi.
“Bu ödül bilime ve bilim insanlarina verilen önemin göstergesidir”
Prof. Dr. Mehmet Lütfi Yola’nin aldigi bu prestijli ödül nedeniyle kivanç duyduklarini ifade eden HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, “Tebrik ediyor ve basarilarinin devamini diliyoruz. Bu ödül bilime ve bilim insanlarina verilen önemin göstergesidir. Bu baglamda, emsal olacak, genç arastirmacilarimizi cesaretlendirecek ve motive edecektir. Olusturdugumuz arastirma ekosistemi ile bilim insanlarimizin yolunu açmak ve isini kolaylastirmak için hep birlikte var gücümüzle çalismaya ve üretmeye devam edecegiz” diye konustu.
Bilim, Özel, Hizmet ve Tesvik Ödülleri hakkindaki detayli bilgilere www.tubitak.gov.tr adresinden ulasilabiliyor.
