Rektör Çakmak Yeni Döneme Dair Açiklamalarda Bulundu

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak TRT Erzurum Radyosu’nun konugu olarak üniversitede yapilan çalismalar hakkinda degerlendirmede bulundu ve yeni dönemde hayata geçirilmesi planlanan projelerden bahsetti.

Rektör Çakmak Yeni Döneme Dair Açiklamalarda Bulundu
Kendisini Rektörlük görevine layik gören Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a ve desteklerinden ötürü Yüksekögretim Kurulu (YÖK) Baskani Prof. Dr. Erol Özvar’a tesekkür ederek konusmasina baslayan Rektör Bülent Çakmak, yeni dönemde yarim kalan projelerin tamamlanacagini ve yeni projelerin hayata geçirilecegini ifade etti.

“Görev süremizin 2 yili pandemi sürecine denk geldi. Ancak biz zaten pandemi öncesinde baslatmis oldugumuz “egitimde dijitallesme” konusunda önemli adimlar atmistik. 2022 yilinda bu yeteneklerimizi daha da gelistirerek ögrencilerimizin hiçbir magduriyet yasamamasi için elimizden gelen gayreti gösterdik. Üniversitemizde kurmus oldugumuz sistem sayesinde derslerimizin belli bir kismi yüz yüze devam ederken belli bir kismi da online olarak sorunsuz bir sekilde devam etmektedir. Bu anlamda dijital egitim teknolojileri noktasinda çok iyi bir konumda oldugumuzu ifade etmek istiyorum” diye konustu.

Konusmasinda ögrenci faaliyetlerine deginen Rektör Bülent Çakmak, “Ögrencilerimiz bilimsel, sportif, kültürel ve sanatsal faaliyette bulunuyor. Biz de gerçeklestirilen faaliyetleri yakindan takip ediyor ve katilim saglama noktasinda hassasiyet tasiyoruz. Nitekim 2021 yilinda 5 teknoloji takimimizla Teknofest’e katilmisken 2022 yilinda bu sayi 15’e çikti. Inaniyorum ki önümüzdeki yil Istanbul’da düzenlenecek yarismalarda yine çok sayida takimimiz boy gösterecektir. Bunun için ögrencilerimize her türlü fiziki ve teknik alt yapi destegini sagliyoruz” dedi.

Bu yil hizmete açilan Erzurum Sehir Arsivi (ERSA) hakkinda da degerlendirmede bulunan Rektör Çakmak: “Kalenin hemen önünde Erzurum Büyüksehir Belediyesi’nin bize tahsis etmis oldugu konakta Erzurum’un tarihi ve kültürel mirasini en güzel sekilde yansitan ERSA’yi hizmete açtik; vatandaslarimiz burayi ücretsiz bir sekilde ziyaret edebiliyor. Ziyaretçiler, sehir arsivimizde üniversitemizin laboratuvarlarinda akademisyenlerimiz ve ögrencilerimizin is birligiyle gelistirdigi yazilimlar ve 3 boyutlu artirilmis gerçeklik teknolojileriyle Erzurum’un 150-200 yil önceki ortamini gezme ve görme imkanina sahiptirler” ifadelerini kulandi.

Ikinci dönem hazirliklari hakkinda da bilgi veren Rektör Çakmak önümüzdeki 4 yil için bir projeksiyon belirlediklerini dile getirerek ”Üniversite olarak bizim yapmak istedigimiz en önemli saç ayaklarimizdan birisi egitim-ögretimde kaliteyi, niteligi artirarak devam ettirmektir. Amacimiz, sayisal çokluktan ziyade ögrencilerimize nitelikli bir egitim vermek ve piyasanin ihtiyaç duydugu alanlarda da onlara yeni beceriler kazandirmaktir. Bunun yani sira en önemli hedeflerimizden biri de Ar-Ge alaninda lider bir üniversite konumuna gelmektir. Bu dogrultuda ASELSAN-Sivas ile yürüttügümüz ortak çalismalarimiz mevcut. Bu alanda ki çalismalarimizi daha da gelistirerek Erzurum’u yüksek teknolojinin üretildigi bir merkez konumuna getirmeyi ve Ar-Ge çalismalarini sanayimize katki sunmasini hedefliyoruz. Bunun için birçok girisimde bulunduk, inaniyorum ki önümüzdeki yillarda sehrimizde ki tüm paydaslarimizla projelerimizi hayata geçirecek ve ülkemiz için katma deger üretmeye devam edecegiz” beyaninda bulundu.
Kaynak: İHA