Kurum Müdürleri, MÜSIAD Üyeleri Ile Istisare Toplantisinda Bir Araya Geldi

Karabük Müstakil Sanayici ve Is Adamlari Dernegi (MÜSIAD) Karabük Sube Baskani Cengiz Ünal’in riyasetinde gerçeklesen toplantida SGK, ISKUR, BAKKA, KOSGEB Müdürleri, yik sonu istisare toplantisinda MÜSIAD üyeleri ile bir araya geldi.

Kurum Müdürleri, MÜSIAD Üyeleri Ile Istisare Toplantisinda Bir Araya Geldi
Safranbolu’da gerçeklesen toplantida Karabük SGK Il Müdürü Ismail Yildirim, Karabük ISKU R Müdürü Mustafa Çalis, KOSGE B Il Müdürü Serhat Saygin ve BAKKA Karabük YDO Koordinatörü Sakin Eren, kurumlari ile ilgili konularda, MÜSIAD Karabük üyeleri ve Genç MÜSIA D Üyelerine bilgiler vererek, merak ettikleri konulardaki sorularina da cevap verdiler.

Toplantinin açilisinda konusan MÜSIA D Karabük Sube Baskani Cengiz Ünal, 13 bini askin üyesi ile 60 bine yakin isletmeyi temsil eden Müstakil ve Sanayi Isadamlari Dernegi’nin 2 milyon kisiye istihdam saglayan ve yurt içinde 84 Subesi, Yurt disinda da 81 farkli ülkede hizmet veren bir sermaye platformu oldugunu söyledi.



“Enerjimizin büyük bölümünü, Türkiye’nin gelecegini insa edebilmek için harciyoruz”

Üyelerin sorunlarini,görüs ve önerilerini kamu kurum ve kuruluslara ileterek hizli çözüm olusturulmasi adina hizmet etmeye de gayret ettiklerini de kaydeden Ünal, “Bizler, ülkemizin üreterek büyüyen bir yapiya kavusmasi için var gücüyle çalisan is insanlariyiz. Enerjimizin büyük bölümünü, Türkiye’nin gelecegini, geçmisinden aldigi o kiymetli mirasla, kadim medeniyetinin gücüyle insa edebilmek için harciyoruz. Bütün çabamiz, derdimiz ve gayemiz budur. MÜSIAD; erdem, yüksek ahlak ve güven temelinde yükselen bir is dünyasi tasavvuruyla yürütülen bir Medeniyet Davasidir. Her birimizin, dogdugu topraklara, bu topraklarin gelecek nesillerine, milletimize borcumuz var kiymetli dostlar. Attigimiz her adimi, bu sorumlulukla planlamak zorundayiz. Yürüttügümüz ticari faaliyetlerin yani sira, güçlü fikir teatileri gerçeklestiriyor, bunlarin çiktilarini, ekonomi yönetimimiz, politika yapicilar ve kamuoyuyla paylasiyoruz. MÜSIAD, bütüncül kalkinmayi saglayabilmenin önemli kosullarindan biri olan bölgesel kalkinmada kilit noktadadir.

Adnan Menderes’ten Necmettin Erbakan ve Turgut Özal’a, günümüzde ise Recep Tayyip Erdogan’a uzanan degisim ve gelisim çizgisinde Türkiye, Anadolu insaninin geleneksel degerleri ve evrensel ilkeleriyle; hem kendi geleceginde, hem de ülkesinin geleceginde söz sahibi olma mücadelesinde ön saflarda yer aliyoruz. Dernegin, Türkiye’de gerçeklesen sessiz devrimin öncü aktörlerinden biri olmayi basarmistir. Ülkemiz istikrarla gelecege yürümekte, ekonomimiz saglam bir zeminde büyümekte, demokrasimiz de her geçen gün daha ileri standartlara ulasmaktadir.

Türkiye’nin ekonomisine, üretimine, istihdamina oldugu kadar, demokrasisine de çok önemli katkilar yapan MÜSIAD olmasaydi ülkemize önemli katki saglayan bir kurulus olmazdi. Anadolu’nun sesi olabilecek, onlari harekete geçirebilecek, insanlara öz güven asilayabilecek bir ortam olamayabilirdi.” dedi.

“Yol haritamizin temelinde birlik beraberlik vardir”

MÜSIAD’in sadece bir isadamlari dernegi degil, bir özveri, bir hedef, bir arzu ve okulu oldugunu sözlerine ekleyen Ünal,, “ Üyesi olmaktan gurur duyulan, adi geçtiginde saygi duyulan ve disinda kalanlarin gipta ile baktigi bir sivil toplum kurulusu olan MÜSIAD, temelde bir isadamlari toplulugu olmasina karsin çalismalari, ilkeleri ve savundugu degerler itibariyle Anadolu insaninin gücünü dünyaya tasiyan gönüllü ve çok boyutlu bir STK olarak öne çikmistir. Ülke menfaatlerine uygun olarak mali ve ekonomik politikalarin gelistirilmesinde söz sahibi olmayi, ekonomik alanda yarinlara çok daha kuvvetli bir Türkiye birakmak için gönülden çalismayi esas alan MÜSIA D’in ilk tohumlari Istanbul’da topraga düstükten sonra hizli bir sekilde Anadolu’nun dört bir yaninda filiz açti, yurtdisinda çiçeklenmistir.

“Elimizi tasin altina koymak zorundayiz”

Baskan Ünal’in memleketine sevdali is insanlari olarak, kendilerinin de üzerine düsen vazifeleri oldugunun altini çizerek, “ Gördüklerimizi, isittiklerimizi aktarmanin ötesinde bizler, elimizi tasin altina koymak zorundayiz. Türkiye’nin tabana en yaygin ve en yakin Sivil Toplum Kurulusu MÜSIAD olarak bizler; yalnizca asgari ücretin belirlenme süreçlerinde veya yüksek enflasyon dönemlerinde degil, her türlü kosul altinda, tek bir çalisanimizin bile alin teri ve emeginin zayi edilmemesinin elzem oldugunu savunuyoruz. Bu baglamda 2023 yilina iliskin yeni asgari ücretin, basta çalisanlarimiz ve isverenlerimiz olmak üzere ekonominin bütün aktörleri için hayirlara vesile olmasini diliyoruz.

Bununla birlikte; elbette ücret artislarinin isverene getirecegi ilave yüklerin hafifletilmesi adina destek ve tesviklerin artirilmasini temenni ediyoruz. Zira isverene saglanacak olan tesvik ve destekler, ücret artislariyla birlikte ciddi bir yükün altina girecek olan isverenlerimiz için kritik önemdedir. Tüm Karabüklü hemserilerimizi birlik olmaya, beraber olmaya güçlü bir takim olarak çalismaya davet ediyorum. Biz burada, is insanlarimiza hizmet üretecegiz. Özellikle, Karabük’ten ne aliriz degil, Karabük’e ne yapabiliriz anlayisinda olacagiz. Çok kiymetli Karabüklü isadamlarimizla bir araya gelerek, ortak akilla bir konsorsiyum olusturup, is ve istihdama yönelik bir üretim merkezini hayata geçirebiliriz. Kisaca, üretmek için var olacagiz tüketmek için degil. Insan odakli ve her sey Karabük için anlayisiyla hareket edecegiz. Öteleyen ve ötekilestiren degil, birlestiren ve kucaklayan bir anlayis içerisindeyiz. Yol haritamizin temelinde birlik beraberlik vardir. Gönlümüzde açik, kapimizda açik” diye konustu.

Ünal, ayrica önceki dönem Genç MÜSIAD kurucu baskani Bekir Uluçay ile Av. Mustafa Kösker’e hizmetleri ve çalismalarindan dolayi tesekkür ederek, bayrak yarisinda görevi devralan Av. Yunus Emre Akin ve yönetimine basarilar diledi.
Kaynak: İHA