Kadinlarin Ürettigi Oyuncaklar Çocuklara Dagitiliyor

İçel Büyüksehir Belediyesi Kadin ve Aile Hizmetleri Daire Baskanligi Gönüllüler Sube Müdürlügü ile İçelden Kadin Kooperatifi’nin isbirliginde ‘Elde Var Yetenek, Evde Var Ekmek’ sloganiyla yürütülen ‘Evimiz Atölye’ projesi, Çagdaskent ve Halkkent mahallelerindeki kadinlarla bulustu.

Kadinlarin Ürettigi Oyuncaklar Çocuklara Dagitiliyor
Proje çerçevesinde ‘çoraptan oyuncak’ atölyesine katilan kadinlar, el becerilerini gelistirmenin yani sira, sosyallesme firsati da buldu. Atölyeye katilan kadinlari ziyaret eden İçelden Kadin Kooperatifi Baskani Meral Seçer, kadinlarla tek tek sohbet etti. Projenin 17 mahalleye yayildigini aktaran Meral Seçer, belediyenin kadinlarin hem sosyallesmesi hem de aile bütçelerine katki saglamasi maksadiyla projeler gelistirdigini aktardi. Kendisinin Büyüksehir gönüllüsü oldugunu ve kadinlar ile çocuklar adina gönüllü olarak çalistigini belirten Seçer, “Baskanimiz, ‘Peki gönüllüler olarak ne yapiyorsunuz? Evdeki kadinlarimiz ne yapiyor? Onlar zaten pandemi döneminde çok agir bir süreç geçirdi. Teknolojiden tutun, sehirlesmeden dolayi komsusunu göremez hale geldi, sosyallesemiyoruz eskisi kadar. Bunlar için neler yapmayi düsünüyorsunuz?’ dediginde arastirma yaptik ve Evimiz Atölye projesini, gönüllüler birimi olarak hayata geçirdik” diye konustu.

Atölyelerde ortaya çikan oyuncaklarin çocuklara dagitilacagina dikkat çeken Seçer, “Kooperatif olarak dedik ki kadinlarimiza gönüllü hocalarimizla egitim verelim. Yaptiklari oyuncaklari da etkinliklerde, ihtiyaci olan çocuklara dagitalim fikriyle yola çiktik ve bu çalismayi İçel Büyüksehir Belediyesinin paydasi olarak yaptik. Bu toplantilarin bize de çok faydasi oluyor. Sahayi bilmek, sizlerden gelen fikirleri degerlendirmek o kadar önemli ki, bize kilavuzluk ediyorsunuz” ifadelerini kullandi.

Gizli kalmis kadin is gücünün ortaya çikmasi, emeklerinin ekonomik degere dönüsmesi ve sosyallesmeleri için hayata geçirilen projeye katilan kadinlarda, bir arada olmanin, yeni bir seyler üretmenin mutlulugunu gördüklerini kaydeden Seçer, “Bu da dogru yolda oldugumuzu gösteriyor. Çünkü özellikle ev kadinlarimiz, ev ekonomisine katki sunacak ortamlari bulamiyorlar. ‘Evimiz Atölye’ vasitasiyla bu firsati yakalamis oluyorlar. Bundan dolayi biz de kadinlarimizin bu mutlulugunu görüyor ve seviniyoruz” dedi.

Belediyenin kadinlarin kalkinmasina destek vermek için yeni bir projeye daha imza atacagini vurgulayan Seçer, “Evimiz Atölye projesinin yaninda, kadinlarimiz degisik kurslara gidiyorlar. Bu kurslar sonucunda tekstil ürünleri üretiyorlar ve bunlari satisa sunmak istiyorlar. Fakat, böyle imkanlarinin olmadigini söylüyorlardi. Bu düsüncelerle yola çikarak, Büyüksehir Belediyesinin tekstil pazarinin Ocak ayinda faaliyete geçecegini simdiden söyleyebilirim. Böylelikle kadinlarimiz, kurslar sonucu ögrendikleriyle evde yaptiklari ürünleri, bu pazarda degerlendirme imkani bulacaklar. Hayat pahaliliginda ekonomilerine katki sunmak, ek bir gelir elde etmek açisindan çok faydali olacagini düsünüyorum” seklinde konustu.



“Bu projelerle kadinlari bulusturmak çok güzel”

Evimiz atölye çalismalarinin kendilerine birçok sey kattigini ve yeni arkadasliklar kurmalarina imkan sagladigini belirten Hatice Uçar, “Bu ikinci katilisim. Çok güzel gidiyor, oyuncak yapimini ögretiyorlar. Bunlari Büyüksehir Belediye Baskanimiz gittigi yerlerde çocuklara dagitacakmis, o yüzden çok daha anlamli. Biz de bu konuda katki saglayabildigimiz için çok mutluyuz. Evine, ailesine katki saglamak isteyenler açisindan da muhtesem bir proje. Bu projelerle kadinlari bulusturmak çok güzel” ifadelerini kullandi.

Sakine Kalkan ise atölyeyi çok sevdigini söyleyerek, “Su anda çok güzel gidiyor, çoraptan oyuncaklar yapiyoruz. Hem eglenceli hem de günümüz geçiyor ve stres atiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA