Ikinci Elde Tercih Bit Pazari

Erzincan’da her Pazartesi günleri Bugday Meydani içerisinde kurulan bit pazarinda satisa sunulan ikinci el malzemeler ihtiyaçli vatandaslarin ilgisini görüyor.

Ikinci Elde Tercih Bit Pazari
Ilçe ve köylerden gelerek Erzincan’da ürünlerini satmaya çalisan birçok vatandas bit pazarinda tezgâh açiyor. Kis aylarinda bulundugumuz bugünlerde pazar da en çok kislik elbiseye ragbet oluyor. Havalarin giderek sogumasi ve magazalarda ki ürünlerin oldukça pahali olmasi vatandasi pazarlara yönlendirdi. Her Pazartesi buraya geldiklerini belirten bir vatandas, sehir merkezinde ki alisveris merkezlerinde her seyin çok pahali oldugunu ve alim gücünün olmamasi nedeniyle geldiklerini söyledi.



Köyden getirdigi ürünlerini satmaya çalisan bir vatandas ise, “Kisin köyde yapacak pek isimiz kalmadi. Bizde kisi daha rahat geçirmek için bazi ürünlerimizi buraya getirip satiyoruz. Çogu vatandasin gücü yetmez her seyin en iyisini almaya bu yüzden burasi böyle kalabalik. Burada alanin da ekonomik durumu iyi degil satanin da, bu yüzden satislarda orta yolu bulup ikimiz de memnun kaliyoruz” dedi.

Kaynak: İHA