IIBF'de '2001 Krizi Ve Türkiye Ekonomisi' Konusuldu

Anadolu Üniversitesi Iktisadi ve Idari Bilimler Fakültesi (IIBF) Iktisat Bölümü tarafindan “2001 Krizi ve Türkiye Ekonomisi” basligiyla bir seminer düzenlendi.

IIBF'de '2001 Krizi Ve Türkiye Ekonomisi' Konusuldu
Emekli Hazine Müstesar Yardimcisi ve Is Bankasi Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özyildiz’in konusmaci olarak yer aldigi etkinlige IIBF Dekani Prof. Dr. Elif Dagdemir, Dekan Yardimcilari Prof. Dr. Zekeriya Yildirim ve Doç. Dr. Ismail Onur Baycan, Iktisat Bölümü Bölüm Baskani Prof. Dr. Erol Kutlu’nun yani sira çok sayida akademisyen ve ögrenci katildi.



Prof. Dr. Dagdemir: “2001 yili dünya için bir dönüm noktasi oldu”

Seminerin açilis konusmasini gerçeklestiren IIBF Dekani Prof. Dr. Elif Dagdemir, 2001 krizinin anlasilmasini hedefleyen seminerin önemine iliskin sunlari söyledi:

“Bugün çok degerli konugumuz Hakan Özyildiz, degerli tecrübelerini bizlerle paylasmak için burada. Yasanilan olaylarla 2001 yili dünya için bir dönüm noktasi oldu. 2001 krizinde mutfak kisminda yer alan isimlerden biri olan konugumuz krizin arka planini ve kriz sürecini bizlerle paylasacak ve bir perspektif olusturacak. Bu seminer için Hakan Özyildiz’a ve Iktisat Bölümümüze çok tesekkür ediyorum.”

Hakan Özyildiz: “Iktisatçi ayni zamanda tarihçi ve sosyolog olmak zorundadir”

Emekli Hazine Müstesar Yardimcisi ve Is Bankasi Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Özyildiz, 2001 krizinin tarihsel sürecini sosyoekonomik baglamda anlattigi seminerde sunlari aktardi:

“Iktisatçi tarih okumak ve ögrenmek zorundadir. Biz iktisatçilarin en büyük zaafi tarihle pek ilgilenmiyor olusumuz. Son dönemlerde iktisatçiligi döviz kurlarina ve faize indirgedik ve bu büyük bir hata. Iktisatçi ayni zamanda tarihçi, sosyolog hatta antropologdur. Bu baglamda tarihten ders alamadigimiz zaman ayni hatalari tekrar etmek zorunda kalir ve çok zarar görürüz.”
Kaynak: İHA