Erzincan Buz Tuttu

Yüksek kesimlerde kar yagisinin ardindan etkili olan soguk hava nedeniyle Erzincan kent merkezinde sabah saatlerinde araçlarin cami, su birikintileri buz tuttu.

Erzincan Buz Tuttu
Erzincan’da soguk hava etkisini artirdi. Gece sifirin altina düsen hava sicakligi nedeniyle araçlarin camlari buz tuttu. Sabah is ve çocuklarini okula götürmek için yola çikmaya hazirlanan vatandaslar önce buz tutan araçlarinin camini kazidi.

Erzincan’da soguyan havayla birlikte kis mevsiminin iyice hissedilmeye basladigini belirten vatandaslardan Ali Köksal, “Kis ayina girdik. Bugün de çok soguk bir havayla karsilastik. Araçlarin cami buz tutmus. Çocugu okula götürmek için yola çikacaktim bu durumu görünce camlari kaziyorum.” dedi.

Soguk havada disarida çalismak mecburiyetinde olan bazi isçiler ise teneke içerisinde ates yakarak isinmaya çalisti. Yanan ateste ellerini isitan isçiler, kisin sartlarin oldukça zorlastigini belirtti.

Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlügü ekiplerince yapilan son degerlendirmeye göre, Dogu Anadolu genelinde hava parçali ve az bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayi ile birlikte yer yer sis ve pus hadisesi görülecek. Sicakliklarin mevsim normalleri civarinda seyretmesi beklenen bölgede rüzgâr güneyli yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.
Kaynak: İHA