Baskan Asgin Üniversiteli Gençlerle Bulustu

Çorum Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin, üniversiteli gençlerle bulustu.

Baskan Asgin Üniversiteli Gençlerle Bulustu
Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksek Okulu’nun düzenledigi “Gençlik ve Sehir” konulu söylesiye katilan Baskan Asgin, gençlerle bir araya geldi. Hitit Üniversitesi Ögretim Görevlisi Fevzi Diker’in moderatörlügünü yaptigi programda Baskan Asgin, gençlere yönelik projeleri anlatirken, ögrencilerden gelen sorulari da cevap verdi. Gençligin heyecan demek oldugunu belirten Baskan Asgin, “Gençlik, yasi genç olan degildir. Idealleri olan, vatani, milleti, bayragi için idealleri olan herkes gençtir. Bütün mazlumlara umut olma hedefi tasiyan, ülkesi için projeler yapan gençler bizim gelecegimizdir. Gençlik idealleri ugruna çaba göstermektir. Ülkem için ne gibi ideallerimiz var sorgulamamiz lazim. Bu idealler ugruna fedakarlik yapmaya hazirsaniz iste o zaman gençsiniz. Biz gençlerimizden de, gençlerimizin heyecanindan da gurur duyuyoruz” dedi.

Gençleri önemsediklerini belirten Baskan Asgin, Çorum Belediyesi’nin gençlere yönelik yatirimlarindan söz etti. ÇORBIS uygulamasinin 30 binin üzerinde aboneye ulastigini açiklayan Baskan Asgin, “Bisiklet istasyon sayisini sürekli artiyoruz. Son olarak kuzey kampüse de bisiklet istasyonu kurmak için çalisma baslattik. Çevre yolu etrafina bisiklet yollari yapacagiz. Ögrencilerimiz birkaç hafta içinde kuzey kampüste güvenli bir sekilde bisiklet kullanabilecekler” dedi.

ÇORBIS’in yani sira tazi uygulamasi, semt sahalari, spor salonu, güres egitim merkezi gibi gençlere yönelik yatirimlar yapmaya devam ettiklerini kaydeden Baskan Asgin, üniversite kulüplerinin projelerine de katki verdiklerini açikladi.

Baskan Asgin, “Yeter ki bir ögrenci bize gelsin, bir projem var, bir hayalim var desin. Biz arkasinda durmaya haziriz. Bizim arzuladigimiz gençlik, gözü çakmak çakmak olan, bir ayagi tarihi degerlerimize bagli, bir ayagi fezada olan bir gençliktir. Hayali ve ideali olan gençlerimize her zaman destek vermeye devam edecegiz” seklinde konustu.

Çorum Belediyesi olarak “Çorum için askla” sloganiyla sürekli çitayi yükselterek çalistiklarini vurgulayan Baskan Asgin, gençlere de tavsiyelerde bulundu. Kendi hayatindan örnek veren Baskan Asgin, ticarette ve akademik alanda önemli basarilar elde ettigini ifade ederek, hayalleri pesinde kosanin hedefe ulasacagini vurguladi. Çorum Belediye Baskanligi döneminde de çok güzel islere imza attiginin altini çizen Baskan Asgin, gece gündüz Çorum için canla basla karsilik beklemeden, askla çalistigini sözlerine ekledi.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, gençlerle bulusan Belediye Baskani Halil Ibrahim Asgin’a tesekkür etti. Rektör Öztürk, “Enerjik bir belediye baskanimiz var. Üniversitemizde uzun yillar vazife almasi ve gençleri yakindan tanimasinin da farkiyla üniversite gençligine destek veriyor. Üniversite gençligi için bir belediyenin ne yapabilecegini 3 yilda ortaya koymustur. Taleplerimizi kendisine aktardigimizda aninda geregini yapan bir belediye baskani ve ekibi var. Kendisine çok tesekkür ediyorum” dedi.

Baskan Asgin, yogun bir katilimla gerçeklesen söyleside gençlerin sorularina tek tek cevap verdi.
Kaynak: İHA