Çikmaz'dan 25 Aralik Mesaji

Güneydogu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi Baskani Mehmet Çikmaz, bir mesaj yayimlayarak, 25 Aralik Gaziantep’in düsman isgalinden kurtulusunun 101. yildönümünü kutladi.

Çikmaz'dan 25 Aralik Mesaji
Birinci Dünya Savasi sonrasi Gaziantep’in önce Ingilizler, ardindan da Fransizlar tarafindan isgal edildigini belirten Güneydogu Anadolu Kuru Meyve ve Mamulleri Ihracatçilari Birligi Baskani Çikmaz, "O tarihlerde dünyanin en modern silahlarina sahip olan düsman kuvvetleri Antep’te hiç beklemedikleri bir direnisle karsilasti. Küçük bir Anadolu kasabasi olan Antep, sergiledigi kahramanlik destani ile emperyalist güçlerin hain planlarini alt üst etti. Antepliler, adeta tarihin akisini degistirdi. Atalarimizin hürriyeti ve vatanin bagimsizligi ugruna canlari pahasina yazdiklari bu direnis destaninin 101. yilini cosku ile kutluyoruz" dedi.

Baskan Çikmaz, 11 ay süren Antep Savunmasinda Anteplilerin 6 bin 317 sehit verdigini hatirlatarak, "Isgal altindaki Anadolu’da kurtulus mesalesini yakan ilk sehirlerden birisi olan Gaziantep, Kurtulus Savasimizin baslatilmasi ve basariya ulasmasinda da öncü bir rol üstlendi. 6 bin 317 sehit vererek büyük bir kahramanlik destani yazan Gaziantep, milli mücadelemizin sembol sehirlerinden birisi oldu. Atalarimizin bu basarisi ile ne kadar gurur duysak azdir. Bu duygu ve düsüncelerle, basta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatan savunmasinda hayatini kaybeden tüm sehitlerimizi rahmet, minnet ve sükranla aniyorum" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA