Zübeyde Hanim Bakimevi Açildi

Balikesir’in Bandirma ilçesinde Zübeyde Hanim Gündüz Bakimevi açildi.

Zübeyde Hanim Bakimevi Açildi


Egitimde firsat esitliginin saglanabilmesi ve kadinlarin is hayatina entegre olabilmeleri amaciyla, Bandirma Belediyesi Baskani Av. Tolga Tosun’un seçim vaatleri arasinda gösterdigi bakim evleri projelerinden biri olan Zübeyde Hanim Gündüz Bakim Evi’nin açilisi gerçeklestirildi.

Belediye Baskani Av. Tolga Tosun, açilista gerçeklestirdigi konusmasinda, “Söz verdigimiz gibi. 200 binlik Bandirma’ya söz vermistik. Genel Baskanimiz Sayin Kemal Kiliçdaroglu’nun yerel yönetimlerine vermis oldugu bir talimat var. Genel Baskanimiz, ’Bütün alt ve orta gelir grubu mahallelerimizin hepsinde gündüz bakimevi açacaksiniz’ diyor. Bunun bir sebebi var. Annelerimiz çocuklarini belediyelerin güvenli kollarina emanet edecekler ve kendileri aile ekonomilerine katki saglamak için is hayatinda istihdam edecekler. Bu okullarda Atatürkçü, çagdas, sevgi dolu, doga ve canli dostu çocuklar yetistirecegiz. Bu okullarda kadin ögretmenler istihdam edecegiz, kadinlarimiza sahip çikacagiz.” dedi.



Bandirma Belediyesine ait gündüz bakim evleri ile Egitim Destek Evi’nin Milli Egitimden onayli faaliyet gösterdigini söyleyen Av. Tolga Tosun, “Binalarimizin fiziki yapisi müfredat tarafindan resmi sekilde onaylanmistir. Göreve geldigimizden beri egitimle ilgili çok güzel isler yapiyoruz. Önümüzdeki günlerde 198 kisilik ögrenci yurdumuzun da açilisini gerçeklestirecegiz. Bundan sonraki süreçte her ay bir açilisimiz olacak. Yine önümüzdeki günlerde yaptigimiz taziye evlerinin de açilislarini gerçeklestirecegiz.” diye konustu.



Konusmalarin ardindan, Zübeyde Hanim Gündüz Bakim Evi’nin açilisi kurdele kesimi ile alkislar esliginde gerçeklestirildi.

Daha sonra okul gezildi ve ögrencilerle bir araya gelindi. Açilis programi günün anisina çekilen hatira fotografiyla sona erdi.
Kaynak: İHA