Karnindan 7,5 Kilo Kitle Çikti

Amasya’da karninin 6 yildir büyümesi sonucu hareket etmekte güçlük çeken kadinin vücudundan ameliyatla 7,5 kilo agirliginda kitle çikarildi. Çesitli hastaliklar ve salgin nedeniyle ameliyatini 6 yildir erteleyen 54 yasindaki Münevver Hilal Yigit, bu sürede içine sigmaz hale gelen kitlenin basarili geçen operasyonla çikarilmasiyla sagligina kavustu.

Karnindan 7,5 Kilo Kitle Çikti


Basarili ameliyatlar yapiliyor

6 yil önce karninda tespit edilen 9 santim büyüklügündeki kisti önce ameliyatina engel olan tansiyonu, sonrasinda geçirdigi kalp krizi ve korona virüs (Kovid-19) salgini nedeniyle ihmal eden evli ve 2 çocuk annesi kadin büyüyen karninin artik dayanilamaz hale gelmesi üzerine Amasya Üniversitesi Sabuncuoglu Serefeddin Egitim ve Arastirma Hastanesi’nde basarili ameliyatlar yapan Kadin Hastaliklari ve Dogum Uzmani Prof. Dr. Osman Fadil Kara’ya basvurdu. Tetkik ve tahlillerinde karnini saran kitle belirlendi. Prof. Dr. Kara ve ekibinin gerçeklestirdi 2 saat süren ameliyatla kitle alindi. Tartildiginda 7,5 kilo agirliginda oldugu görülen kitle herkesi saskina çevirdi.

“Karnim kocaman olmustu”

Içinden çikan kitlenin bu kadar büyüklükte oldugunu tahmin etmedigini anlatan Yigit, “Karnim kocaman olmustu. Çok büyüktü. Ikizlere hamile gibiydim. Son dönemde hareketlerimi kisitlamisti. Oturmamda, kalkmamda güçlük çekiyordum. Sonrasinda ameliyatla saglima kavustum” dedi.



Kadin dogum hekimlerine periyodik kontrol yaptirin

Karni saran kitlenin yumurtalik kaynakli oldugunu belirlemeleri üzerine yaptiklari ameliyatla hastasini sagligina kavusturan Prof. Dr. Osman Fadil Kara, “Su an yüzü gülüyor. Artik huzurlu bir yasam sürecek. Günlük yasamina hareket kisitligi olmadan devam edecek” diye konustu.

Yumurtalik ya da rahimde olusan kitlelerin geç fark edilmelerinin hayati riskler olusturduguna deginen Kara, “Yumurtalik kanserleri, kistleri veya tümörleri çok erken tani almayabilir. Çünkü karin boslugunda hissedilemez. Ancak ultrasonla, emar yada muayeneyle teshis edilebilir. O nedenle bütün hanimlarin bu tip olaylara maruz kalmamasi için periyodik olarak kadin dogum hekimlerine kontrol yaptirmalarini öneriyorum” seklinde konustu.

Kaynak: İHA