Hedef Daha Modern Bir Ankara Itfaiyesi

Ankara Büyüksehir Belediyesi, Yenimahalle ilçesi Yuva ve Gölbasi Tulumtas mahallelerinde yapilacak iki yeni itfaiye istasyonu binasinin ihalesini geçtigimiz günlerde gerçeklestirdi.

Hedef Daha Modern Bir Ankara Itfaiyesi
Ankara Büyüksehir Beledise Baskani Mansur Yavas’in göreve gelmesinin ardindan liyakat usulüyle 445 personel istihdam ederek yas ortalamasini 40’a indiren Ankara Itfaiyesi, 5 ilçede baslattigi yenileme ve insaat çalismalarini geçtigimiz yaz tamamlayarak fiziki sartlarini da iyilestirdi. Akyurt, Nallihan, Etimesgut ve Haymana’da bulunan itfaiye istasyonlari sil bastan yenilenerek çagin gereklerine uygun hale getirilirken, Pursaklar Itfaiye Istasyonu da Keçiören Baglum’da yeni insa edilen binaya tasindi.

Istasyon sayisi 48’e ulasacak

Ankara Büyüksehir Belediyesi, geçtigimiz günlerde Yuva ve Tulumtas mahalleleri ile çevre bölgelerde meydana gelebilecek olaylara daha hizli ve etkin müdahalede bulunabilmek amaciyla iki yeni istasyon binasi için de ihale düzenledi.

Itfaiyecilerin her türlü ihtiyacinin düsünüldügü istasyon binalarinda yemekhane, santral odasi, yatakhaneler, giyinme ve soyunma odalari bulunuyor. 7/24 esasina göre çalisan itfaiyecilerin bos vakitlerini degerlendirebilmesi ve çesitli ihtiyaçlarini karsilayabilmesi için de itfaiye binasi ve çevresinde çesitli sportif alanlar yer alacak.

Fen Isleri Daire Baskanligi tarafindan yapimi gerçeklestirilecek istasyonlarin tamamlanmasiyla Ankara Itfaiyesi’nin istasyon sayisi 48’e ulasmis olacak.
Kaynak: İHA