ETÜ Kristal Daha Güçlü

Erzurum Teknik Üniversitesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren ETÜ Kristal Girisimcilik Merkezi ve Teknoloji Transfer Ofisi Erzurum TTO’nun, proje partnerleri Ata Teknokent A.S. ve Sistem Global Danismanlik A.S. ile birlikte Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu’na sunmus oldugu BIGG Kristal isimli projesi destek almaya hak kazandi.

ETÜ Kristal Daha Güçlü
BIGG Kristal projesi ile Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu adina uygulayici kurulus olma hakki kazanan Erzurum Teknik Üniversitesi ve Atatürk Üniversitesi, teknolojik ve yenilikçi is fikirlerine sahip girisimci adaylarinin is fikirlerini nitelikli is planlarina dönüstürecekleri özgün, etkili, uygulanabilir mekanizmalar olusturmalari ve yürütmeleri için destek olacaktir. Süreç sonunda yeterli basariyi gösteren girisimciler, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu degerlendirmesi için yapilan panellere yönlendirilecektir. Bu çerçevede destek alinan projenin yürütücülügünü Elektrik Elektronik Mühendisligi bölümü ögretim elemani ve ETÜ Kristal Girisimcilik Merkezi Koordinatör Yardimcisi Ars. Gör Gürkan Kalinay yapacak.

Konu hakkinda degerlendirmelerde bulunan Erzurum TTO Müdürü Doç. Dr. Ahmet Dumlu “Uzun bir proje yazim süreci sonunda elde ettigimiz bu degerli basari için TTO personellerimizi ve ETÜ Kristal Girisimcilik Merkezi personellerini tebrik ediyorum. Üniversitemize vermis oldugumuz proje yazim ve inceleme katkisinin yani sira TTO merkezleri için çagriya çikan böyle bir projeyi basari ile sonuçlandirdigimiz için mutluyuz.’’ diyerek süreci degerlendirdi.

Konu hakkinda degerlendirmelerde bulunan ETÜ Kristal Girisimcilik Merkezi Koordinatörü Doç. Dr. Kagan Koray Ayten, “2019 yilindan beri faaliyetlerini sürdüren ETÜ Kristal Girisimcilik Merkezi zaten bölgedeki girisimcilik ekosistemine çok degerli destekler vermeyi sürdürüyor. Artik bu proje destegiyle, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Arastirma Kurumu gibi bir kurumu arkamiza almanin gücünü hissedecegiz ve yaptigimiz faaliyetleri tüm bölgeye daha hizli yayacagiz. Bu sekilde girisimcilik ekosistemini bölgesel olarak çok güçlü bir hale getirecegiz. Ayrica bu vesile ile daha güçlü baglar kurdugumuz proje ortaklarimizdan olan ATA Teknokent A.S. ile de daha nitelikli tekno-girisimleri bölgeye ve ülke ekonomisine kazandirmis olacagiz. Bunlari yaparken bir diger proje ortagimiz olan Sistem Global Danismanlik A.S.’nin de güçlü girisimci ve mentör ekosisteminden destek alacagiz ve özel sektör-üniversite isbirligini hayata geçirmis olacagiz.’’ diyerek süreci degerlendirdi.
Kaynak: İHA