Bu Belirtiler Varsa Mutlaka Doktora Görünün

DÜZCE – Prof. Dr. Ilknur Arslanoglu, sik ve asiri acikma hissi, fazla susama, obezite, kilo kaybi, yüksek tansiyon, yorgunluk, vücutta karincalanma ve sik idrara çikma gibi belirtiler görülen kisilerin mutlaka seker ölçümü yaptirmasi gerektigi uyarisinda bulundu.

Bu Belirtiler Varsa Mutlaka Doktora Görünün
Düzce Üniversitesi Egitim Fakültesi tarafindan düzenlenen “Degisen Dünyamiz ve Diyabet” konulu programda Tip Fakültesi Çocuk Endokrinolojisi Bilim Dali Baskani Prof. Dr. Ilknur Arslanoglu; diyabet, günümüzde diyabetin artisi ve görülme sikligi, diyabet belirtileri, tani koyma, korunma yollari, tedavi yöntemleri ve toplumda diyabet bilinci olusturma gibi konularda önemli bilgiler paylasti.

Kan sekerinin yasa ve cinsiyete göre degismedigini, açlik ve tokluk durumuna göre degistigini belirten Prof. Dr. Ilknur Arslanoglu, sik ve asiri acikma hissi, fazla susama, obezite, kilo kaybi, yüksek tansiyon, yorgunluk, vücutta karincalanma ve sik idrara çikma gibi belirtiler görülen kisilerin mutlaka seker ölçümü yaptirmasi gerektigi uyarisinda bulundu.

Özellikle hamilelik döneminde, kadinlarin test yaptirmasini tavsiye eden Prof. Dr. Arslanoglu, anne ve babalarin, çocuklarinin dogumundan itibaren dengeli ve düzenli beslenmeleri konusunda özen göstermeleri gerektigini ifade etti.

Hazir gidalardan uzak durulmasini öneren Düzce Üniversitesi ögretim üyesi, anne sütünün önemine dikkat çekerek, saglikli hayatin her yiyecekten daha tatli oldugunu sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA