Ankara Merkezli 16 Ilde Dolandiricilik Operasyonu Açiklamasi 38 Gözalti

Ankara merkezli 16 ilde es zamanli düzenlenen dolandiricilik operasyonunda 38 kisi gözaltina alindi.

Ankara Merkezli 16 Ilde Dolandiricilik Operasyonu Açiklamasi 38 Gözalti
Ankara Il Jandarma Komutanliginca kaçakçiligin önlenmesine yönelik yapilan çalismalarda, yabanci ülke vatandaslarini oturma izni karsiliginda devre mülk satma vaadiyle dolandiran bir suç örgütü tespit edildi. Örgütün Ankara’daki bir otelden devre mülk satin alan magdurlari reklam, tapu ve diger giderler adi altinda yaklasik 25 bin ile 300 bin lira arasinda para alarak dolandirdiklari belirlendi. Yapilan çalismalarda 49 süpheli tespit edildi. Yapilan ara yakalama ile 5 sahsin tutuklandigi, 5 sahisin ifadesi alindiktan sonra serbest birakildigi, yurt disinda oldugu tespit edilen 4 sahis hakkinda da yakalama karari çikarildigi bildirildi.



300 magdur toplam 295 milyon 521 bin 242 lira dolandirildi

Olaya iliskin incelemelerin devaminda Ankara Il Jandarma Komutanligi ekipleri tarafindan 25 Ekim’de Mali Suçlari Arastirma Kurulu (MASAK) ile gerekli yazismalar yapildi. Süphelilere ait 4 sirketin ve süphelilerin sahsi hesaplarinin incelenmesi sonucunda 1 Ocak ile 10 Kasim tarihleri arasinda yaklasik 300 magdurun toplam 295 milyon 521 bin 242 lira dolandirildigi tespit edildi.

Jandarma ekiplerinin uzun süreli ve dikkatli takibi sonucunda tespiti yapilan süpheliler hakkinda Ankara Il Jandarma Komutanligina bagli 120 jandarma personelinin katilimiyla 23 Aralik’ta Ankara merkezli olarak 16 ilde es zamanli operasyon icra edildi. Operasyonda 38 sahis yakalanarak gözaltina alindi. Adreslerde yapilan aramalarda 41 adet cep telefonu, 73 adet GSM hatti, 3 adet bilgisayar hard diski, 3 adet sirketlere ait kase, 1 adet dizüstü bilgisayar, 3 adet harici bellek, 13 adet kredi karti ve magdurlara ait çok sayida evrak ele geçirildi.

Adresinde bulunmayan 8 sahsin yakalanmasi için çalismalar devam ediyor.
Kaynak: İHA