'4. Kariyer Günleri' Turizm Fakültesi Fuaye Alani'nda Basladi

Anadolu Üniversitesi Turizm Fakültesi tarafindan bu yil dördüncüsü düzenlenen ve iki gün sürecek olan “4. Kariyer Günleri” Turizm Fakültesi Fuaye Alani’nda basladi.

'4. Kariyer Günleri' Turizm Fakültesi Fuaye Alani'nda Basladi
4. Kariyer Günleri’nin açilisina Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Fatih Temizel, Turizm Fakültesi Dekani Prof. Dr. Oktay Emir, Türkiye Seyahat Acentalari Birligi (TÜRSAB) Eskisehir, Bilecik ve Kütahya Bölge Baskani Özgür Ersoy’un yani sira çok sayida turizm firmasindan temsilciler, ögretim üyeleri ve ögrenciler katildi.

4. Kariyer Günleri’nde IKAF’23 hakkinda hem ögrenciler hem de sektör temsilcileri için bilgilendirme ve tanitim oturumlari gerçeklestirildi.

Yogun bir ilgiyle takip edilen oturumlarda IKAF’23’ün amaçlari, saglayacagi imkanlar ve hem isverenler hem de ögrencilerle mezunlar açisindan faydalari detayli bir sekilde aktarildi.

Prof. Dr. Temizel: “Hem akademi hem de is dünyasi Anadolu Üniversitesinde olacak”

4. Kariyer Günlerinde açilis konusmalarinin ardindan Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Fatih Temizel ve Anadolu Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Seda Tekeli turizm firma yöneticileri ile bir araya geldi. Prof. Dr. Fatih Temizel konusmasinda, “Anadolu Üniversitesi ev sahipliginde 20 üniversitenin katilimiyla örgünde bes yüz bin ögrencisi olan 20 üniversitenin bulundugu bir alanda IKAF’23’ü gerçeklestirecegiz. Hem akademinin hem is dünyasinin bulundugu etkinlikler düzenleyecegiz. Ögrencilere is ve staj imkânlari saglayacak etkinliklerimiz olacak. Bunun yani sira basari öyküleri, mülakat simülasyonlari, söylesi ve atölye çalismalari gibi birçok etkinlik olacak.” dedi.



Doç. Dr. Tekeli: “IKAF ögrenciye odaklaniyor”

Anadolu Üniversitesi Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. Seda Tekeli de IKAF’23 hakkinda yaptigi sunumda su ifadelere yer verdi: “Bu etkinlik, hepimizin ögrenciye odaklanarak, ögrenciyi merkeze koyarak gerçeklestirmeyi hedefledigimiz bir fuar. Pandemi dolayisiyla geride kalan fuarlar ögrencilere erismek için tüm hiziyla devam ediyor. Amacimiz; ögrenci ve sektörü bir araya getirebilmek ve ögrencinin sektörü tanimasi, kariyer yolculugunda yön vermesi, zihnindeki sorulara cevap bulabilmesi. Paydas oldugumuz üniversiteler ile birlikte ögrencilerin yetenek sahibi oldugunu fark etmesi, bunu hissetmesi adina kiymetli bir fuar organizasyonu gerçeklestirecegiz.”

TÜRSAB Bölge Baskani Ersoy: “IKAF’23 büyük bir firsat”

TÜRSAB Eskisehir, Bilecik ve Kütahya Bölge Baskani Özgür Ersoy ise 4. Kariyer Günleri fuarinda Iç Anadolu Kariyer Fuari’ni (IKAF’23) turizm sektörü adina degerlendirerek sunlari söyledi:

“IKAF’23’ün Anadolu Üniversitesi bünyesinde organize edilmesi hem isletmeler için hem de ögrenciler için büyük bir firsat. Kendi sektörümüz adina baktigimizda; Eskisehir son 10 yilda turizm kenti olma açisindan evrildi ve dolayisiyla yerlesik otellerimizin bu konuda pozitif bir bakis açisinda olacagini, destekleyeceklerini düsünüyorum. Pandeminin yavas yavas etkisinin azaldigi ve sektörün aniden yogunlastigi bu dönemde isgücü istihdami da en büyük sorun. Bundan dolayi bu fuar büyük bir firsat sagliyor ve bu konuda ne gerekiyorsa biz de üzerimize düsen görevi yapmaya gayret gösterecegiz."
Kaynak: İHA