Ukrayna Devlet Baskani Zelenskiy ABD'de

Rusya’nin saldirilarinin ardindan ilk kez yurt disi ziyareti gerçeklestiren Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy’i tasiyan uçak ABD’nin baskenti Washington DC’de bulunan Joint Base Andrews Askeri Havaalani’na indi.

Ukrayna Devlet Baskani Zelenskiy ABD'de
Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, 24 Subat’ta baslayan Rusya-Ukrayna savasinin ardindan ilk kez yurt disi seyahatine çikti. Ilk rota olarak ABD’yi tercih eden Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy’i tasiyan uçak TSI 20.00 siralarinda baskent Washington DC’de bulunan Joint Base Andrews Askeri Havaalani’na indi. ABD Devlet Baskani Joe Biden’in mevkidasi Zelenskiy’i 22.00 siralarinda Beyaz Saray’da karsilamasi ve liderlerin daha sonra ikili görüsme gerçeklestirmesi bekleniyor. Zelenskiy ve Biden, görüsmenin ardindan 00.30’da ortak basin toplantisi düzenleyecek. ABD Baskani Joe Biden’in Ukrayna’ya içerisinde Patriot hava savunma sistemlerinin dahil oldugu 1,85 milyar dolarlik askeri yardimi açiklamasi bekleniyor. Ukrayna Devlet Baskani Zelenskiy, 02.15 siralarinda ABD Kongresi’ne gelecek ve fotograf çekimine katilacak. Zelenskiy, ABD Kongresi üyeleriyle görüsmesinin ardindan 03.30’da Kongre’de konusma yapacak.

Zelenskiy’den ABD’de ilk açiklama

Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy, Washington DC’ye varmasinin ardindan ilk kez açiklama yapti. Sosyal medya hesabindan paylasim yapan Zelenskiy, "Bugün Washington’dayim. Yakinda olan zaferimizi kazanmak için is birligimiz sürüyor. ABD’lilere, Baskan’a ve Kongre’ye ihtiyaç duyulan desteklerinden dolayi tesekkür ederim. Ukrayna’nin savunma dayanikliligini ve gücünü artirmak için çok sayida görüsme yapacagim. Ayrica, ABD ve Ukrayna arasindaki ikili iliskileri, ABD Baskani Joseph Biden ile görüsecegiz. Gelecek yil, tüm halkimizla sahip oldugumuz bütün topraklara Ukrayna bayragi ve özgürlükle dönmek zorundayiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA