SANKO Sanat Galerisi'nde Sergi
Ressam Mümin Candas, tuval üzerine akrilik boya teknigi ve kagit çalismalarda suluboya, mürekkep kalemler ve füzen gibi degisik tekniklerle hazirladigi eserlerinden olusan “Barinaklar” konulu kisisel sergisini SANKO Sanat Galerisi’nde açacak.

SANKO Sanat Galerisi’nde açacagi 10’uncu kisisel resim sergisinde 61 eserin yer alacagini kaydeden Candas, “Sanat hayatimin 28’inci yilindayim. Farkli disiplinlerde heykel, tasarim, seramik, vitray gibi eserler ürettim” ifadelerini kullandi.
Resim alaninda yaptigi son eserlerinde “Barinaklar” konusunu irdeledigini anlatan Candas, “Bu konu mahalle gibi bütünsel bir konuyu da yaninda getirdi. Bu iki baslik altinda titizlikle ürettigim eserleri SANKO Sanat Galerisi’nde sergileyecegim” diye konustu.
Gaziantep’in tarihi, dogasi ve derin kültürü ile sanatla bulusan bir kent oldugunu dile getiren Candas, sözlerini söyle sürdürdü:
“Benim için Gaziantep’te sergi açmak kariyerimde önemli bir noktayi tamamlar. Kent kültürüne katki saglayacagi inancindayim. Eserlerimde kullandigim teknik ve konulara getirdigim bakis açisi ile izleyicilere yasanilan geçmisin tatli anilarini renkçi bir anlayis içinde sunuyorum. Tüm sanatseveri unutamayacaklari bir sergiyi izlemeye davet ediyorum.”
23 Aralik Cuma günü 17.30’da SANKO Park AVM üçüncü katta bulunan SANKO Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin ziyaretine açilacak sergi, 13 Ocak 2023 tarihine kadar ziyaret edilebilecek.
Mümin Candas, 1971 yilinda Trabzon Besikdüzü’nde dogdu. 1994 yilinda Karadeniz Teknik Üniversitesi Fatih Egitim Fakültesi Resim - Is Ögretmenligi Bölümünde lisans egitimini tamamlayan Candas, 2000 yilinda Istanbul Teknik Üniversitesi Çevresel ve Görsel Sanatlar Yüksek Lisans Programini bitirdi.
Candas, 2002 yilindan itibaren Trabzon-Akçaabat Güzel Sanatlar Lisesinde Görsel Sanatlar Egitimcisi olarak görev yapmaktadir. Sanatçi, eserlerinde derinlik kavramini ruhsal ve fiziksel yansimalarini konu olarak ele almaktadir. Resim çalismalarina kendi atölyesinde devam eden Çandas, bugüne kadar 9 kisisel sergi açti. Uluslararasi ve ulusal pek çok karma sergiye, resim çalistaylarina katildi.
